Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco geeft kraskaart met gasluchtje

Leestijd: 2 minuten

Eneco gaat haar gasklanten vanaf deze maand op grote schaal kraskaarten bezorgen. Dit doet het energiebedrijf om de klanten veilig met gas om te leren gaan of een gaslek waar te nemen.

Als de ontvanger over de kaart krast, komt een gaslucht vrij. Ook staat op de kaart wat te doen als ergens een gaslek zit en welk telefoonnummer moet worden gebeld. Op de website gaslucht.nl staat dit in meerdere talen ook nog eens uitgelegd.

Mensen die gaslucht denken te ruiken bij de meterkast of in het portiek, kunnen het landelijk storingsnummer bellen. Een monteur van de netbeheerder komt daarna langs voor een controle en indien nodig wordt de gaslekkage gerepareerd. Als er gaslucht in huis wordt opgemerkt, moet deze door de eigen gasinstallateur worden gerepareerd.

Eneco deed dit voorjaar een proef met de kraskaart in enkele wijken van Dordrecht, nadat bleek dat veel mensen de gaslucht niet herkenden. Bij een straatonderzoek door Radio Rijnmond   kwam naar voren dat 3 van de 10 ondervraagden de geur van gas niet herkenden. Het bedrijf krijgt dagelijks enkele meldingen binnen van klanten die een gaslek vermoeden. Juist om gaslucht snel op te sporen, wordt er al jaren een penetrant luchtje aan het gas toegevoegd.

In Dordrecht bleek de aanpak met de kraskaart met luchtje aan te slaan. Daarom breidt Eneco het initiatief nu uit in het gehele verzorgingsgebied van Eneco Netbeheer, te weten Zuid-Holland, Utrecht en delen van Noord-Holland, Friesland en Limburg.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 11 juli 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.