Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco klanten moeten 9 euro meer betalen

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

De rekening van klanten van energiebedrijf Eneco gaat omhoog met 9 euro per maand. Dat maakte Eneco vrijdag bekend. Eerder vorige week kondigden de energiebedrijven Nuon en Essent al prijsstijgingen aan. De energiebedrijven zijn gedwongen de tarieven te verhogen wegens de hoge olieprijs. Deze steeg vorige week naar een recordhoogte.

Eneco verhoogt de stroomprijs in de tweede helft van 2008 niet. Dit in tegenstelling tot concurrenten Nuon en Essent. De gasprijs gaat bij Eneco wel omhoog, net als bij genoemde energiebedrijven met 15%. Dat betekent dat een particuliere Eneco-klant met een variabel contract en een enkele meter per 1 juli 9,14 cent per kWh betaalt. Het gastarief wordt voor een inwoner van Amsterdam 45,11 cent per kuub. Het vastrecht is bij Eneco € 1,67 per maand. Met deze prijzen is de Eneco-klant op alle fronten goedkoper uit dan die van Nuon of Essent.

Een vaste prijs: geen last van prijsstijgingen
Wie voor 1 juli kiest voor de Garantieprijs Ecostroom en gas kan nog gebruik maken van de huidige leveringstarieven. Bovendien staan deze tarieven dan gelijk voor 1 jaar vast, waardoor u het komende jaar geen last van prijstijgingen heeft. Daarnaast ontvangt u eenmalig een actiekorting van 85 euro. U profiteert echter niet van eventuele prijsdalingen.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie