De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco klanten moeten 9 euro meer betalen

De rekening van klanten van energiebedrijf Eneco gaat omhoog met 9 euro per maand. Dat maakte Eneco vrijdag bekend. Eerder vorige week kondigden de energiebedrijven Nuon en Essent al prijsstijgingen aan. De energiebedrijven zijn gedwongen de tarieven te verhogen wegens de hoge olieprijs. Deze steeg vorige week naar een recordhoogte.

Eneco verhoogt de stroomprijs in de tweede helft van 2008 niet. Dit in tegenstelling tot concurrenten Nuon en Essent. De gasprijs gaat bij Eneco wel omhoog, net als bij genoemde energiebedrijven met 15%. Dat betekent dat een particuliere Eneco-klant met een variabel contract en een enkele meter per 1 juli 9,14 cent per kWh betaalt. Het gastarief wordt voor een inwoner van Amsterdam 45,11 cent per kuub. Het vastrecht is bij Eneco € 1,67 per maand. Met deze prijzen is de Eneco-klant op alle fronten goedkoper uit dan die van Nuon of Essent.

Een vaste prijs: geen last van prijsstijgingen
Wie voor 1 juli kiest voor de Garantieprijs Ecostroom en gas kan nog gebruik maken van de huidige leveringstarieven. Bovendien staan deze tarieven dan gelijk voor 1 jaar vast, waardoor u het komende jaar geen last van prijstijgingen heeft. Daarnaast ontvangt u eenmalig een actiekorting van 85 euro. U profiteert echter niet van eventuele prijsdalingen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie