De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug
Nù bij uw overstap:
€ 20 cadeaukaart voor

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco neemt E.ON over

door Sanne de Jong - Bins 2 reacties

eneco.svge-on.svgEneco neemt E.ON over. Hierdoor gaan 200.000 particuliere en zakelijke klanten over naar Eneco. Dit meldt het energiebedrijf woensdag.

Duurzame energie

Met de overname wil Eneco verder groeien op het gebied van duurzame energie en innovatieve energiediensten. Later dit jaar zal het kantoor Eindhoven verhuizen naar Rotterdam. De contractvoorwaarden en tarieven voor de klanten van E.ON blijven ongewijzigd, maar zij worden wel klant van Eneco. Ook de circa tweehonderd medewerkers van E.ON in Nederland gaat over naar Eneco. 

Uniper Benelux

E.ON is in Nederland de merknaam van Uniper Benelux, onderdeel van het Duitse energieconcern Uniper. Dit laatste bedrijf ontstond in 2016 toen E.ON de kolen- en gasactiviteiten afsplitste in een nieuw concern. Voor de levering van energie bleef Uniper actief als E.ON.

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Business Unit Manager
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reacties (2)

Geplaatst door: Tukkertje ()

Hallo.. wij zitten met een probleem na de overname .. waar ik niets van afwist .. geen brief gehad of wat dan ook dat ze werden overgenomen .. heb gewoon maandelijks betaald aan de eon. Nu kreeg ik bericht van Eneco vorige week dat ze ons wouden afsluiten wegens niet betalen na contact met Eneco en ik al mijn bankafschriften heb getoond . Konden ze zien dat er gewoon betaald maar .. mu komen ze met een smoes aan zetten dat ik 500 euro moet betalen BINNEN 24 UUR omdat lijkbaar eon het geld voor mijn eindafrekening heeft gebruikt .. waar ik ook niets van wist en ook geen mail of post heb gekregen dat ik een eindafrekening had .ik ben inmiddels overgestapt . Maar hoe nu verder want ze dreigen met incassobureau.

Opmerking van de redactie op 08-11-2018
Wat een vervelende situatie! Mocht u er met Eneco niet uitkomen dan raad ik u aan om contact op te nemen met Consuwijzer.nl. Dit is het consumentenloket van de toezichthouder (ACM). Zij kunnen u wellicht verder adviseren wat te doen in deze situatie.
Geplaatst door: Martij van Schaik ()

Beste Sanne,

Mag ik je wat vragen over de overname EON door Eneco. Ik heb 18-03-2017 een contract met EON en die duurt t/m 17-03-2020. Heeft EON aan haar klanten eenmalig aangeboden te switchen indien je niet klant van Eneco wilt worden? Ik neem aan dat de inhoud van het huidige EON contract onverminderd ongewijzigd blijft nu het Eneco heet?

Ik hoor graag van je,

Vrolijke groet,
Martijn

Opmerking van de redactie op 17-09-2018
Beste Martijn,

Eneco heeft de contracten overgenomen met dezelfde voorwaarden. Omdat de voorwaarden van het contract hetzelfde blijven, is het niet mogelijk om tussentijds kosteloos over te stappen.

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn dan kunt u ons bellen op 0342 411 350 of per mail info@gaslicht.com.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie