Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco neemt ONS Energie over

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

Energiebedrijf Eneco neemt zijn Schiedamse branchegenoot ONS Energie over door tweederde van de aandelen te kopen. Dat bericht de Volkskrant. Het energieconcern bezit al eenderde van de aandelen ONS. Met de overname krijgt Eneco er 85 duizend nieuwe klanten bij:  46 duizend voor stroom en 39 duizend voor gas.

Met de overname komt ook Echte Energie in handen van Eneco. Echte Energie, een dochter van ONS energie, is een landelijke aanbieder van groene stroom. Begin november kocht Eneco ook een belang van 30 procent in een andere aanbieder van groene stroom: Greenchoice.

Met de invloed die Eneco verwerft bij Greenchoice en Echte Energie blijven in Nederland nauwelijks onafhankelijke energieverkopers over volgens het dagblad. 'Alleen Caplare uit Amsterdam is als onafhankelijke partij nog flink actief op de consumentenmarkt.'

De overname moet per 1 januari 2007 zijn beslag krijgen en is ter instemming voorgelegd aan de NMA en het ministerie van Economische Zaken.

Greenchoice, dat altijd veel waarde hechtte aan een onafhankelijke positie, benadrukt dat de onderneming nog steeds zelfstandig opereert. Greenchoice zal gebruik maken van de expertise van Eneco op het gebied van energiehandel en productie.

‘De directie van Greenchoice neemt zelf de beslissingen’, zegt een woordvoerder van Eneco tegen de krant. ‘Als aandeelhouder hebben we natuurlijk wel het recht op informatie. Het gaat er vooral om dat Greenchoice gebruikmaakt van Eneco’s inkoopkracht.’

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.