Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ENECO netwerk moet van rechter consumenten sparen

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten


In de media is grote ophef ontstaan omdat na het faillissement van EnergyXS de consumenten in ENECO-netwerk gebied het kind van de rekening zouden zijn. ENECO netwerk brengt vele afnemers in Zuidholland netwerkkosten in rekening, die eerder ook aan Evolta waren betaald. Dit gaat gepaard met aanmaningen en dreigementen tot afsluiting.

Het argument van ENECO Netwerk is, dat men het geld in rekening brengt bij de afnemers, omdat EnergyXS failliet is. En van een kale kip kun je geen veren plukken en dan is de consument het volgende station om geld te incasseren.

In een kort geding, aangezet door Evolta, heeft de rechter bepaald, dat ENECO hiermee moet stoppen. Door éénmaal te betalen heeft de consument aan zijn verplichting voldaan. Deze uitspraak zal voor veel consumenten een grote opluchting zijn. ENECO netbeheer zal overeenkomstig de uitspraak alles corrigeren.

Gaslicht.com neemt aan, dat deze uitspraak ook geldt voor zakelijke afnemers, zeker de kleinverbruikers. De uitspraak van de rechter sluit dit niet uit.

Het advies- en bemiddelingsbureau EnergyMatch heeft op haar website www.energymatch.nl een advies aan alle zakelijke afnemers gezet, hoe om te gaan met dubbele facturen van de netbeheerder, die het gevolg zijn van het faillissement van EnergyXS.

De uitspraak is niet alleen van belang voor de situatie rondom EnergyXS, maar biedt ook naar de toekomst toe meer zekerheden. Faillissement van de leverancier hoeft niet te leiden tot overmatige schade en afsluiting. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie