Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco slachtoffer van stroomdief

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


Een 43-jarige elektricien uit Den Haag heeft bekend meerdere gas- en elektriciteitsmeters van particulieren te hebben teruggedraaid.

De man zou de afgelopen tweeënhalf jaar duizenden elektriciteitsmeters hebben teruggedraaid. Met zijn activiteiten zou de man Nuon voor € 2,2 miljoen hebben benadeeld. N.a.v. van zijn bekentenis heeft justitie besloten de man langer in hechtenis te houden.

Inmiddels heeft Eneco aangegeven dat ook zij overtuigd is van het feit dat de man in het afzetgebied van het bedrijf actief is geweest. Eneco heeft aangifte gedaan. Jaarlijks doet het bedrijf al 1.500 keer aangifte van stroomroof. Ook dringt het bedrijf herhaaldelijk bij verschillende politiekorpsen aan op het vervolgen van mensen die zich schuldig maken aan stroomroof.

Volgens Eneco kost het illegaal terugzetten van stroommeters, of het aftappen van stroom voor de meter, het bedrijf jaarlijks € 12 miljoen. Hiervan komt 90% voor rekening van hennepkwekers.
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.