Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco slachtoffer van stroomdief


Een 43-jarige elektricien uit Den Haag heeft bekend meerdere gas- en elektriciteitsmeters van particulieren te hebben teruggedraaid.

De man zou de afgelopen tweeënhalf jaar duizenden elektriciteitsmeters hebben teruggedraaid. Met zijn activiteiten zou de man Nuon voor € 2,2 miljoen hebben benadeeld. N.a.v. van zijn bekentenis heeft justitie besloten de man langer in hechtenis te houden.

Inmiddels heeft Eneco aangegeven dat ook zij overtuigd is van het feit dat de man in het afzetgebied van het bedrijf actief is geweest. Eneco heeft aangifte gedaan. Jaarlijks doet het bedrijf al 1.500 keer aangifte van stroomroof. Ook dringt het bedrijf herhaaldelijk bij verschillende politiekorpsen aan op het vervolgen van mensen die zich schuldig maken aan stroomroof.

Volgens Eneco kost het illegaal terugzetten van stroommeters, of het aftappen van stroom voor de meter, het bedrijf jaarlijks € 12 miljoen. Hiervan komt 90% voor rekening van hennepkwekers.
 

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie