Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco slordig met klantgegevens

Leestijd: 1 minuut

Energiebedrijf Eneco blijkt rommelig om te gaan met klantinformatie. Op kinderlijk eenvoudige wijze blijken privé-gegevens te krijgen te zijn, en kunnen niet bevoegde personen veranderingen doorvoeren. VARA-consumentenprogramma  Kassa ontdekte het "lek" en liet zaterdag zien wat er fout gaat bij Eneco.

De nieuwe spraakcomputer van de klantenservice, die werkt met stemherkenning, is erg fraudegevoelig. De redactie van Kassa slaagde er eerder moeiteloos in om, na het inspreken van postcode en huisnummer, de gegevens van een directeur van Eneco op te vragen. Zo werd onder andere zijn bankrekeningnummer genoemd en kon zijn maandbedrag worden aangepast. De gegevens van bekende Nederlanders als premier Jan Peter Balkenende bleken evenmin veilig.

Een Eneco-woordvoerder zei in het programma dat de computer tijdelijk uit de lucht is. Vanaf nu gaat het bedrijf werken met klantnummers en kan dit niet meer gebeuren.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: zaterdag 15 april 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.