De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eneco start met prepaid energie via slimme meter

4 reacties

De eerste groep Eneco-klanten met een slimme meter kan vanaf deze maand kiezen voor een prepaid betaalsysteem. Dit zogeheten ‘Telmi Energietegoed’ werkt zoals een prepaid telefoonabonnement: je koopt eerst een tegoed en krijgt vervolgens voor dat geld energie geleverd.

Het werkt zowel voor gas als voor elektriciteit. Gebruikers krijgen een waarschuwing per sms of e-mail als het tegoed te laag wordt en kunnen dan 24 uur per dag per telefoon of via internet hun tegoed opwaarderen.

Eneco gaat Telmi Energietegoed stapsgewijs introduceren. Eerst bij de deelnemers aan de proeven met prepaid kaartmeters in Rotterdam. Dat waren zo'n 150 klanten van de sociale dienst. Daarvan heeft 90% een slimme meter gekregen. Later worden ook andere klanten met een slimme meter benaderd om mee te doen. Wie geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen rondom Telmi EnergieTegoed, kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Voor het prepaidsysteem heeft de gebruiker twee 'slimme' meters nodig: één voor gas en één voor elektriciteit. Op dit moment heeft Eneco 7000 slimme meters geplaatst. Eind vorig jaar waren dat er 2000. Het bedrijf wil dit jaar al 50.000 woningen voorzien van nieuwe meters.

Deze plaatsing maakt onderdeel uit van de plannen van de energiesector om vanaf 2008 in zes jaar tijd heel Nederland te voorzien van slimme meters. De slimme meter heeft als voordeel voor de energiebedrijven dat de klant beter controleerbaar wordt. Zo kan de meterstand op afstand worden afgelezen, kunnen vreemde standen worden opgemerkt en kan het energiebedrijf op afstand de energietoevoer stopzetten bij wanbetaling.

Zie ook: 
2-5-05 Prepaid energie niet verplicht
28-4-04 Eneco doet proef met prepaid `energie-tegoedkaart`

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 21 maart 2007

Reacties (4)

Geplaatst door: Robert ()

Bij EnergieFlex kan je nu prepaid energie afnemen,Eneco is hiermee gestopt. Wij zijn overgestapt en het werkt net zoals Telmi van Eneco.

Geplaatst door: jeffrey buurman ()

kan ik deze meter ook gebruiken als je al afgesloten bent?

Geplaatst door: maria jose ()

ik wil de prepaid energie aanschaffen waar is dat te kopen?

Geplaatst door: e van der mey ()

ik ben af gesloten om dat ik niet meer kon betalen nu is mijn meter weg sit in de kauw wat nu kan u mijn helpen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie