De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eneco vergeet verhoogde energiebelasting in HollandseWind

door Els Werkman

Eneco heeft bij het versturen van tarieven voor het nieuwe energieproduct HollandseWind vergeten te vermelden dat in het aanbod nog de energiebelastingtarieven van 2011 werden berekend. Om consumenten die de mailing ontvingen tegemoet te komen, vergoedt Eneco deze klanten het verschil.

Windkrachtkorting
Bij het contract ‘Hollandse Wind’ krijgen klanten hogere kortingen naarmate het harder waait. Eneco verzond een mailing naar 30.000 klanten, waarbij gerekend werd met de energiebelasting van 2011. Het bedrijf vergat echter een disclaimer in te voegen waarin werd aangegeven dat de energiebelasting ieder jaar wijzigt.

Energiebelasting wijzigt jaarlijks
De leverancier zal het verschil gaan vergoeden aan klanten die hier graag compensatie voor willen. Eneco berekende dat het verschil ongeveer 13 euro zal zijn voor het eerste jaar. Hoe groot het verschil daarna wordt, is nog niet duidelijk, omdat de energiebelasting voor 2014 en 2015 nog niet bekend zijn.

Omdat in het programma Vandaag de Dag gesuggereerd werd dat de consumenten zich misleid zouden voelen, zal de leverancier het verschil vergoeden. Om hoeveel consumenten het gaat, heeft de leverancier niet bekend gemaakt. 

Lees meer: energiebelasting
 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 24 januari 2012

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie