Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco verlaagt energierekening per 1 januari 2012

door Jeanet Woldring 3 reacties Leestijd: 1 minuut

Eneco verlaagt per 1 januari 2013 de variabele leveringstarieven vanwege dalende inkoopprijzen. Volgens de energieleverancier betaalt een huishouden met een variabel tarief en een gemiddeld verbruik op jaarbasis 80 euro minder voor de levering van elektriciteit en gas. Dit is een indicatie exclusief energiebelasting.

Belasting stijgt
Het voordeel van dalende tarieven komt op het moment waarop de overheid de belasting op energie verhoogt. Alle verbruikers van energie krijgen volgend jaar te maken met hogere belastingen. Nog niet alle belastingtarieven zijn op dit moment bekend. 

De verwachting van Eneco is dat een huishouden met een gemiddeld jaarverbruik (3350 kWh en 1600 m³ gas) ongeveer 47 euro meer aan energiebelasting betaalt in 2013.

Korting en speciaal actietarief
Huishoudens met bovengenoemd verbruik, die nog nooit zijn overgestapt, betalen nu ongeveer 1930 euro per jaar bij Eneco. Wie echter via de vergelijkingssite Gaslicht.com overstapt naar Eneco Internetvoordeel Ecostroom + Gas, is  honderden euro's goedkoper uit. Dat komt vanwege een speciaal actietarief via deze website en een korting* van 220 euro.

* Update 19-11-2012: Eneco heeft de korting per 15-11-2012 verlaagd naar 50 euro

Meer info en online aanmelden: Eneco Internetvoordeel 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 1 juni 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (3)

Geplaatst door: Pascalle ()

Mijn contract is afgelopen voor variabele tarief. Nou vragen ze of ik deze wil verlengen met variabele tarieven of een vast tarief wil nemen.

Wat is het voordeligst?Wie kan mij duidelijkheid geven

Opmerking van de redactie op 10-12-2012
Dat is afhankelijk van het tarief dat zij u kunnen bieden. Indien u dit weet kunt u een emailtje sturen naar info@gaslicht.com, dan kunnen wij het voor u nagaan. Het precieze variabele tarief van Eneco is echter nog niet bekend voor 2013. Meer informatie over dit onderwerp vindt u ook in het volgende artikel: http://www.gaslicht.com/nieuws/energierekening-volgend-jaar-fors-hoger.aspx
Geplaatst door: Marc ()

Ja, dit vind ik ook een beetje vreemd!!

Zeggen dat je 220 euro terug krijgt en als je de link aanklikt staat er 50 euro. GasLicht, wat doen jullie hier aan?? Dit is niet netjes zo!!

Opmerking van de redactie op 19-11-2012
Het is een nieuwsbericht van 17 oktober. Ondertussen heeft Eneco afgelopen donderdag de premie aangepast. Een leverancier is vrij om de premie ieder moment aan te passen. Vandaar dat de premie van 220 euro helaas niet meer beschikbaar is.
Geplaatst door: rob ()

Waar is die ENECO welkomspremie van € 220,= gebleven ?

tarieven omlaag en vervolgens de welkomspremie op € 50,= zetten, tja zo kan je ook rekenen ...........

Opmerking van de redactie op 19-11-2012
Eneco heeft afgelopen donderdag de premie van het 1 jarige vaste pakket verlaagd van 220 euro naar 50 euro. Een leverancier is vrij om op ieder gewenst moment de premie te wijzigen. Overigens heeft de verlaging (waar in het bericht over gesproken wordt) te maken met het variabele tarief (per 1 januari 2013), niet met het vaste tarief.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie