Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Eneco verlaagt opnieuw tarieven stroom en gas

Leestijd: 2 minuten

Net als Essent en Nuon verlaagt Eneco per 1 januari 2010 de variabele tarieven voor de levering van stroom. In juli van dit jaar ging de energieprijs ook al omlaag. 

Eneco laat de stroomprijs 'met maar liefst' 15 procent omlaag gaan, terwijl  de gasprijs licht daalt.  Afgelopen zomer gingen de gasprijzen met ruim 30 procent naar beneden. Naar eigen zeggen is Eneco hierdoor de goedkoopste van de drie grote energiebedrijven.

Nu al voordeel 
Volgens Eneco hoeven consumenten niet tot 1 januari te wachten voordat ze kunnen profiteren van lagere tarieven. De tarieven zijn namelijk al doorberekend in de huidige zogeheten Garantieprijscontracten. Hiermee heeft men zekerheid voor langere termijn (1 of 3 jaar) tegen een op dit moment zeer scherpe prijs. Dat betekent  zo'n 90 euro voordeliger voor een gemiddeld huishouden. In plaats van zo'n 1780 euro (huidige totale jaarprijs) betaalt men circa 1690 euro op jaarbasis.

Wie nog veel goedkoper uit wil zijn, kiest voor Internetvoordeel Ecostroom en gas. Een gemiddeld huishouden betaalt hiervoor een speciaal actietarief van 1578 euro en ontvangt bovendien 100 euro onder voorwaarde dat men zich aanmeldt via deze website.

Duurzame energie
Eneco kiest bewust voor een duurzame strategie. Zo zijn de tarieven voor Ecostroom® gelijk aan die van gewone elektriciteit. Daarnaast investeert het bedrijf volop in duurzame energieprojecten, zoals zelfstandige biomassacentrales en nieuwe windparken op land en op zee. Die inspanningen blijven niet onopgemerkt. In oktober 2009 riep Greenpeace Eneco opnieuw uit tot schoonste energieproducent van Nederland. In het persbericht zegt Eneco: 'Dit bewijst dat duurzaam niet duurder hoeft te zijn.'

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 6 januari 2023

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.