De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Eneco waarschuwt klant voor te zonnige aanbiedingen


Eneco heeft aan bijna twee miljoen van haar klanten een brief gestuurd waarin zij waarschuwt voor ‘agressieve verkoopmethoden’ van concurrenten, vaak nieuwkomers op de markt. Zij zouden aanbiedingen vaak te zonnig doen voorkomen.

Eneco waarschuwt o.a. voor bedrijven die ongevraagd complete overeenkomsten opsturen en die hun leveringsvoorwaarden vaak veel te positief schetsen. Met name Durion, die ten onrechte suggereert samen te werken met o.a. Eneco, is het bedrijf een doorn in het oog. Ook andere energiebedrijven klagen over deze benadering van klanten.

Volgens kenners in de markt is Eneco zelf ook niet geheel brandschoon door het versturen van deze waarschuwingsbrief. Echter, waakhond Dte zegt geen feitelijke onjuistheden te hebben geconstateerd in de brief. Wel is er sprake van een ‘specifieke inkleuring’.  Mensen moeten niet vergeten dat Eneco belang heeft bij het verzenden van een dergelijke brief.

De energiewaakhond adviseert onafhankelijke websites te raadplegen. Gaslicht.com is zo’n website. In de afgelopen weken is het raadplegen van dergelijke sites al geadviseerd door de Consumentenbond, de Dte en www.kiesenergie.nl.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2004
Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie