Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energie wordt per jaar 50 euro duurder

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De komende jaren wordt energie per jaar rond de vijftig euro duurder. In 2015 kan dat oplopen tot zo’n tweehonderd euro per jaar. Deze stijging is, volgens BN de Stem, het gevolg van de aanpassing van de subsidieregeling voor duurzame energie door het nieuwe kabinet.
 
De steun voor duurzame energie moet namelijk meer en meer worden gegeven door burgers en bedrijven. Door de burger meer te laten betalen, hoopt het nieuwe kabinet een goede subsidie te kunnen creëren voor duurzame energie.
 
De opslag op de energie wordt evenredig over het verbruik gedeeld: hoe meer een consument gebruikt, hoe meer hij moet betalen.
 
Deze regeling wordt echter pas over drie jaar ingevoerd omdat er nu nog een potje is waar de duurzame energie uit wordt betaald. Per jaar betaalt de overheid 90 miljoen euro om dit te stimuleren.
 
Deze impuls lijkt in tegenspraak te zijn met de berichten in de media dat het nieuwe kabinet weinig wilt doen met duurzame energie. Zo meldt de nieuwssite van het Agrarisch Dagblad dat het nieuwe kabinet duurzame energie laag op de agenda heeft staan. Was het eerder de bedoeling in 2020 twintig procent groene energie op te wekken, nu is dat teruggeschroefd naar 14 procent.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie