De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energie wordt per jaar 50 euro duurder

door Jeanet Woldring

De komende jaren wordt energie per jaar rond de vijftig euro duurder. In 2015 kan dat oplopen tot zo’n tweehonderd euro per jaar. Deze stijging is, volgens BN de Stem, het gevolg van de aanpassing van de subsidieregeling voor duurzame energie door het nieuwe kabinet.
 
De steun voor duurzame energie moet namelijk meer en meer worden gegeven door burgers en bedrijven. Door de burger meer te laten betalen, hoopt het nieuwe kabinet een goede subsidie te kunnen creëren voor duurzame energie.
 
De opslag op de energie wordt evenredig over het verbruik gedeeld: hoe meer een consument gebruikt, hoe meer hij moet betalen.
 
Deze regeling wordt echter pas over drie jaar ingevoerd omdat er nu nog een potje is waar de duurzame energie uit wordt betaald. Per jaar betaalt de overheid 90 miljoen euro om dit te stimuleren.
 
Deze impuls lijkt in tegenspraak te zijn met de berichten in de media dat het nieuwe kabinet weinig wilt doen met duurzame energie. Zo meldt de nieuwssite van het Agrarisch Dagblad dat het nieuwe kabinet duurzame energie laag op de agenda heeft staan. Was het eerder de bedoeling in 2020 twintig procent groene energie op te wekken, nu is dat teruggeschroefd naar 14 procent.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie