Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energiebedrijf.com neemt Durion over

1 reactie Leestijd: 2 minuten


Energiebedrijf.com heeft op 8 augustus jongstleden groene-stroomleverancier Durion Energie overgenomen. Het nieuwsbureau Energeia heeft meegedeeld dat zij hier via de kamer van koophandel achter is gekomen. Beide bedrijven kozen ervoor om deze informatie niet naar buiten te brengen.

Energiebedrijf.com en Durion geven geen commentaar. Volgens recente informatie van de energiebedrijven zelf heeft Durion ca 80.000 klanten en Energiebedrijf.com ca 140.000 klanten, maar deze cijfers zijn nog niet geverifieerd. Beide bedrijven werkten al langer samen.

De directie van Energiebedrijf.com heeft al eerder verklaard na Essent, Nuon en Eneco de vierde grote speler te willen worden met zo'n 600.000 klanten. De directie van Energiebedrijf.com is ook op overnamepad onder de kleinere, traditionele nutsbedrijven.

Groene stroomleverancier Durion bestaat sinds begin 2002. Durion startte onder de naam Our Energy. In eerste instantie werd de verkoop methode door de Consumentenbond niet erg gewaardeerd, maar dat is nu verbeterd. Vorig jaar december veranderde Our Energy zijn naam in Durion Energie, vanwege verwarring met de naam van concurrent "Yourenergy".

Voor de klanten van Energiebedrijf.com en Durion heeft de overname alleen maar positieve gevolgen. De schaalvergroting zal de stabiliteit van Energiebedrijf.com en Durion vergroten, en de kans op faillissementen, zoals onlangs bij EnergyXS, verkleinen. Volgens EnergyMatch, het advies- en bemiddelingsbureau te Voorthuizen, is de directie van Energiebedrijf.com erg fel op een goede risico-beheersing, wat ook goed nieuws is voor de klanten van beide energiebedrijven.

bron: Energeia en EnergyMatch

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: Charles van der Hoog ()

Zou u zo vriendelijk willen zijn voortaan ook in uw nieuwsberichten te melden op WELK JAAR het betreffende bericht betrekking heeft?????????????????????????

Opmerking van de redactie op 11-08-2010
voor zover bekend zijn alle nieuwsberichten voorzien van publicatiedata en alle tarieven van peildata.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie