Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energiebedrijf.com neemt Evolta over

Nieuwkomer Energiebedrijf.com heeft concurrent Evolta overgenomen. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.  In oktober vorig jaar werd Durion al ingelijfd. Met de overname groeit het klantenaantal in de hoofdzakelijk particuliere energiemarkt met ca. 35.000 klanten tot een totaal van circa 300.000. Zo'n 30.000 hiervan zijn zakelijke klanten. 

Energiebedrijf.com versterkt hiermee haar positie in de energiemarkt als vierde grootste en onafhankelijke energieleveringsbedrijf in Nederland.

Met de overname van Evolta hoopt het bedrijf haar positie op het internet te verbeteren. Energiebedrijf.com was op dit gebied nog niet erg actief, in tegenstelling tot Evolta dat zich voornamelijk tot dit verkoopkanaal beperkte. Klanten van Evolta zijn dan ook vaak hoogopgeleide professonals, zo staat in het Financieel Dagblad van gisteren.  

Het bedrijf verwacht in de toekomst via het internet haar marktaandeel in de consumentenmarkt te kunnen vergroten. De consumentenmarkt blijft men benaderen met de merknamen Evolta en Durion, terwijl Energiebedrijf.com zich meer op de zakelijke markt richt.

Energiebedrijf.com zegt nu kaar te zijn voor de liberalisering van de stroommarkt. Directeur De Heus verwacht dat na 1 juli minstens een half miljoen consumenten switchen en denkt door te kunnen groeien naar 600.000 klanten.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie