De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiebedrijf.com neemt Evolta over

Nieuwkomer Energiebedrijf.com heeft concurrent Evolta overgenomen. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.  In oktober vorig jaar werd Durion al ingelijfd. Met de overname groeit het klantenaantal in de hoofdzakelijk particuliere energiemarkt met ca. 35.000 klanten tot een totaal van circa 300.000. Zo'n 30.000 hiervan zijn zakelijke klanten. 

Energiebedrijf.com versterkt hiermee haar positie in de energiemarkt als vierde grootste en onafhankelijke energieleveringsbedrijf in Nederland.

Met de overname van Evolta hoopt het bedrijf haar positie op het internet te verbeteren. Energiebedrijf.com was op dit gebied nog niet erg actief, in tegenstelling tot Evolta dat zich voornamelijk tot dit verkoopkanaal beperkte. Klanten van Evolta zijn dan ook vaak hoogopgeleide professonals, zo staat in het Financieel Dagblad van gisteren.  

Het bedrijf verwacht in de toekomst via het internet haar marktaandeel in de consumentenmarkt te kunnen vergroten. De consumentenmarkt blijft men benaderen met de merknamen Evolta en Durion, terwijl Energiebedrijf.com zich meer op de zakelijke markt richt.

Energiebedrijf.com zegt nu kaar te zijn voor de liberalisering van de stroommarkt. Directeur De Heus verwacht dat na 1 juli minstens een half miljoen consumenten switchen en denkt door te kunnen groeien naar 600.000 klanten.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2004
Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie