De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiebedrijven: aandacht voor diefstal

2 reacties


Grote energieleveranciers zoals Nuon, Eneco en Essent hebben een platform opgericht met als doel meer aandacht te krijgen voor de diefstal van stroom.

Door deze diefstal lopen de bedrijven jaarlijks € 200 miljoen schade op. Ze zijn van mening dat het publiek, de politie en de gemeenten de omvang van dit probleem beter dienen te beseffen.

Zo willen ze klanten waarschuwen voor het feit dat de opgelopen schade door illegaal stroom aftappen uiteindelijk terugverhaald wordt op de stroomrekening van de klant. Ook de gevaren van illegale stroomaftap worden vaak onderschat. Energiebedrijven willen niet direct aanzetten tot verklikken van fraudegevallen, maar benadrukken dat het niet ‘normaal’ is. Ongeveer 90% van de opgespoorde fraudegevallen hebben vaak te maken met hennepkwekerijen.

Ook zijn energieleveranciers van mening dat politie en justitie landelijk dienen te opereren. Nu gebeurt dat in elke regio nog op een andere manier. De energiebedrijven pleiten voor een landelijke officier voor energiefraude.

Dit voorstel is niet met gejuich ontvangen. Jaarlijks worden al 3000 hennepkwekerijen opgerold. Volgens de energieleveranciers is dit slechts het topje van de ijsberg.

Binnenkort starten Nuon en Eneco met een proef waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale meters. Hiermee is het opsporen van illegale stroomaftap beter te achterhalen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 19 mei 2004
Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Reacties (2)

Geplaatst door: Esmee ()

[quote] peter out
14-11-2011 12:47:09 Quote
nou dat de bedrijven er iets aan doen is niet waar mijn buurman steelt al 3 jaar mijn stroom inspecteur geweest die toonde aan dat hij stroom aftapte politie kan er niks aan doen woningbouw wil er niks aan doen en nuon verklaart dat hun de leverancier zijn en vergelijken het met albert hyn als ik buiten kom en er wordt wat uit boodschappen kar gestolen is appie daar niet verantwoordelijk voor zit nu al 3 jaar met verlengsnoeren door mijn huis .DUS DOEN ZE ER GEEN FLUIT AAN [/quote]

Dat is schandalig. U moet op zijn minst aangifte kunnen doen bij de politie wegens diefstal en een schriftelijke verklaring van die inspecteur die de fraude heeft bevestigd meenemen. Als de politie er niets aan wil doen, stapt u dan naar de gemeentelijke ombudsman om daarover een klacht in te dienen. U kunt ook naar de, gratis, juridisch adviseur in b.v. het wijkgebouw waar u woont gaan, en u daar laten adviseren over welke stappen u kunt nemen.Tros Radar, of Vara`s Kassa, is ook nog een goed idee.
Als de poli

Geplaatst door: peter out ()

nou dat de bedrijven er iets aan doen is niet waar mijn buurman steelt al 3 jaar mijn stroom inspecteur geweest die toonde aan dat hij stroom aftapte politie kan er niks aan doen woningbouw wil er niks aan doen en nuon verklaart dat hun de leverancier zijn en vergelijken het met albert hyn als ik buiten kom en er wordt wat uit boodschappen kar gestolen is appie daar niet verantwoordelijk voor zit nu al 3 jaar met verlengsnoeren door mijn huis .DUS DOEN ZE ER GEEN FLUIT AAN

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie