Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energiebedrijven huiverig openstellen markt

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

Na ENECO heeft ook directeur Kees Tromp van Westland Energie de conclusie getrokken dat de laatste fase van de liberalisering per 1 januari 2004 nog niet kan ingaan. Het is volgens Kees Tromp zeer gevaarlijk om te roepen, dat je administratief voorbereid bent en achteraf toch in de problemen komt, zoals inmiddels al is gebleken in de zakelijke energiemarkt.

De chaos zal niet te overzien zijn als bijvoorbeeld contracten met klanten over een paar maanden teruggedraaid zouden moeten worden. Uit de ervaringen met de voorgaande liberaliseringsfase hebben we geleerd dat het essentieel is dat alles perfect geregeld moet zijn. Bij de liberalisering van de consumentenmarkt gaat het niet om 20.000 geswitchte klanten, zoals bij de vrijmaking van de midzakelijke markt, maar om een veelvoud daarvan.

Bron: EnergieNed, 2003-05-08

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.