De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiebedrijven slecht vindbaar op internet


Energiebedrijven zijn slecht vindbaar voor potentiële klanten die per 1 juli de keuze hebben te veranderen van energieleverancier. Bijna driekwart van de energiebedrijven scoort een dikke onvoldoende op de vindbaarheid in de belangrijkste Nederlandse zoekmachines. Dit is gebleken uit onderzoek van marketingbureau Traffic4u. 

Van de 26 onderzochte energiebedrijven komen Eneco Energie en Essent het beste uit de bus.  Hekkensluiters zijn de minder bekende bedrijven Energie Online en NRE Groep. Tijdens het onderzoek is gekeken naar de vindbaarheid van energiebedrijven op eigen bedrijfsnaam, alsmede op veelgezochte algemene termen, zoals ‘energie’ en ‘groene stroom’. Met name op deze algemene termen zijn de meeste energiebedrijven slecht vindbaar. Er wordt overigens niet aangegeven welke zoekmachines* meegenomen zijn in het onderzoek.

Wat het marketingbureau, dat zich gespecialiseerd heeft in zoekmachine marketing, verder opvalt is dat vooral de nieuwkomers op de energiemarkt slecht vindbaar zijn ten opzichte van de bekende leveranciers. Zoekmachine marketing is een relatief goedkoop communicatiemiddel en dus een uitstekende manier om potentiële klanten te bereiken, is de mening van Traffic4u. Uit eerder onderzoek is gebleken dat 98% van de internetters zoekmachines gebruikt. Goed vindbaar zijn in zoekmachines is dus een uiterst effectief verkoopmiddel voor energiebedrijven, is de conclusie van Traffic4u. Geïnteresseerde bedrijven die actief zijn in de energiebranche kunnen het onderzoeksrapport kosteloos aanvragen bij Traffic4u.  

* Zoekmachines  zijn zelf  ook onderwerp van onderzoek geweest bij de Consumentenbond. In het maartnummer van de Digitale Consument staan de testresultaten

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 12 maart 2004
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie