De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiebedrijven spelen ‘vals spel’

Leestijd: 1 minuut

"Ze dreigen zelfs een monopoliepositie te krijgen". Dit stelde de werkgeversorganisatie voor installatiebedrijven Uneto-VNI onlangs. De Uneto-VNI stelde, dat de energiebedrijven hun sterke concurrentiepositie op de installatiemarkt op oneerlijke wijze hebben verkregen .

Als onderdeel van de liberalisering van de energiemarkt moesten bedrijven als Nuon, Essent en Eneco hun beheer van de energienetwerken splitsen van de overige activiteiten. Maar voordat ze de netwerkbedrijven afstootten, hebben ze kansrijke divisies zoals bemetering- en installatie-afdelingen zelf "ingepikt". De energiebedrijven hielden hier een ,,forse bruidsschat'' aan over, aldus de werkgeversorganisatie. Daarmee zijn ze onder meer in de installatiemarkt gestapt, waar ze nu op oneerlijke wijze concurreren met de kleinere installateurs, stelt Uneto-VNI.

Vanaf 1 januari 2004 mogen 7 miljoen huishoudens hun eigen leverancier kiezen. Vanwege de binding met de installatie-markt blijven de energieleveranciers het loket, waar iedereen voor technische vragen aanklopt.

Bron: ANP Publicatiedatum: 23-05-2003

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 29 mei 2003
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie