Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energiebedrijven willen klachten oplossen

Leestijd: 2 minuten

De Consumentenbond blijft klachten over Durion ontvangen. Consumenten zeggen dat zij tegen hun wil een contract voor groene stroom van Durion hebben ontvangen. Durion ontkent ooit zonder toestemming contracten af te sluiten met consumenten.

De werkwijze van Durion is als volgt: nieuwe klanten worden telefonisch geworven. Als consumenten accoord gaan met een overstap van hun huidige energieleverancier naar Durion, dan ontvangen zij een welkomstpakket, waar ook een overeenkomst zit. Omdat de accoordverklaring door de klant op een band worden opgenomen en dit ook wordt gemeld, is deze accoordverklaring rechtsgeldig, tenzij er binnen 7 dagen door de consument van af wordt gezien.

De opgestelde overeenkomst wordt in dat geval door Durion onmiddellijk ongedaan gemaakt. Volgens Durion kan er nooit een overeenkomst worden gestuurd naar consumenten als er met hen geen contact is geweest of als zij niet zelf hebben aangegeven zo’n overeenkomst met Durion aan te willen gaan.

Klachten van deze aard kunnen telefonisch aan Durion worden doorgegeven op een gratis nummer: 0800-2224006. Durion heeft de Consumentenbond gegarandeerd dat de overeenkomst dan onmiddellijk ongedaan wordt gemaakt.

Concurrent Cogas, actief in Twenthe, meldde vorige week in de media eveneens een groot aantal klachten over Durion. Ze wekken hiermee minimaal de schijn door het inboezemen van angst Durion uit hun eigen verzorgingsgebied te willen weren.

Durion volgt de handelswijze van de concurrenten nauwlettend en sluit eventuele juridische acties niet uit.

Ook over het moederbedrijf van Durion, Energiebedrijf.com, regent het klachten. Veel klanten krijgen nooit een bericht van de gang van zaken. Als ze daarover willen bellen, is de helpdesk onbereikbaar.

Overigens hebben niet alleen de nieuwe energieleveranciers last van klagers. Nummer 1 in de klachten-top-drie van KASSA, Vara's consumentenprogramma, van afgelopen zaterdag was Essent. KASSA ontving tientallen mailtjes over Essent van mensen die vaak al maanden klachten hebben en van alles hebben geprobeerd om die op te lossen. Er gaat heel wat mis met de administratie. Facturen kloppen niet, verkeerde gegevens, foute jaarafrekeningen, onterechte aanmaningen, juist niet kunnen betalen of opeens heel veel. Bij de klantenservice word je geconfronteerd met lange wachttijden of je krijgt totaal geen reactie. Kortom Essent laat klanten in de kou staan, volgens Kassa.

Zowel Durion, Energiebedrijf.com als Essent hebben toegezegd wat aan de klachten te gaan doen.
Essent heeft eveneens een gratis klantenservice nummer 0800-0330. Daarnaast vraagt Essent gebruik te maken van hun e-mailhelpdesk: service@essent.nl, waar nu extra mankracht opgezet is.    

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 20 november 2003

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.