Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energiebox als kerstpakket

Leestijd: 2 minuten

Bedrijven moeten hun personeel dit jaar met kerst geen flesje wijn geven of een doos met lekkernijen, maar een spaarlamp of andere zaken waarmee de energierekening omlaag kan. Die oproep doet premier Balkenende.

"Iedereen moet zuiniger doen met energie", zegt Balkenende. "Dat is hard nodig voor ons milieu en kan de burger ook nog eens flink wat geld besparen. Als je als werkgever toch iets wilt doen voor je personeel, geef dan iets verantwoords."

Zelf zal Balkenende het personeel op zijn ministerie van Algemene Zaken in elk geval een energiebox cadeau doen. Ook de mensen die werken op het CDA-partijbureau krijgen die.

Deze maand krijgen tienduizend huishoudens in Woerden bij wijze van proef al een energiebox cadeau van de gemeente. Het betreft hier een pilotproject van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), naar een idee van Greenpeace. 

De Woerdense huishoudens kunnen kiezen voor energiebesparende dingen als radiatorfolie, spaarlampen, brievenbusafsluiters en apparaatjes die tv of computer automatisch uitschakelen wanneer die te lang in de zogeheten standby-stand staan.

De box heeft een waarde van honderd euro en kan op jaarbasis 150 euro opleveren aan bespaarde energiekosten. Als de proef een succes wordt, overweegt het kabinet ook elders in Nederland het verstrekken van energieboxen te stimuleren. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 9 november 2006

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.