Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energie:direct: leveringstarief daalt en energiebelasting stijgt

Leestijd: 2 minuten

Net als andere leveranciers wijzigt Energie:direct de variabele tarieven per 1 januari. De tarieven voor de levering van elektriciteit dalen en de energiebelasting stijgt. Volgens de energieleverancier heffen deze twee elkaar nagenoeg op.

De overheid verhoogt de energiebelasting
Door belasting te heffen over het energieverbruik hoopt de overheid dat men bewuster en zuiniger met energie omgaat. Voor stroom gaat de energiebelasting van  € 0,11140 naar € 0,11210 per kWh; voor gas van  € 0,16290 naar € 0,16390 per m³. Deze tarieven zijn exclusief 19% btw. 

Leveringstarief stroom verlaagd; gas ongewijzigd
Energie:direct verlaagt het leveringstarief voor stroom (dubbele meter hoogtarief): van € 0,08680 naar € 0,08500 per kWh, exclusief btw. Het leveringstarief in de goedkope uren (laagtarief) wijzigt niet en ook het gastarief blijft gelijk.

Regiotoeslag voor gas ongewijzigd
Bovenop het leveringstarief voor gas, betaalt u regiotoeslag. Hoeveel u voor gas betaalt, hangt onder meer af van waar u woont. Het Nederlandse gas komt uit Slochteren. De afstand tussen het gaswinningsgebied en uw woonplaats bepaalt deels de hoogte van de regiotoeslag. Hoe verder u van deze plaats in Groningen woont, hoe hoger de toeslag en de kosten voor het transport.

Vastrecht blijft hetzelfde
Vastrecht is een vast bedrag dat door Energie:direct in rekening gebracht wordt voor de levering van energie. Dit bedrag staat los van het verbruik. Je kunt het vergelijken met abonnementskosten. Het vastrecht is bij zowel stroom als gas € 5,65 per maand, inclusief btw. Dit bedrag is per 1 januari 2011 hetzelfde.

Volgens Energie:direct betalen klanten gemiddeld in totaal minder voor stroom, ondanks de stijging van de energiebelasting. Het leveringstarief voor gas blijft ongewijzigd, maar door de verhoogde energiebelasting betalen klanten in totaal iets meer voor gas.

Voor alle duidelijkheid: voor consumenten die overstappen op Energie:direct Groene stroom vast en gas variabel 1 jaar actie gelden bovengenoemde tariefwijzigingen voor elektriciteit niet, uitgezonderd de door de overheid verhoogde energiebelasting. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 24 december 2010

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie