Genomineerd voor 2024!
Stem op Gaslicht.com
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energiedirect.nl compenseert klanten voor te hoge tarieven

door Els Werkman 1 reactie Leestijd: 2 minuten

Energiedirect.nl gaat de komende maanden een deel van haar klanten terugbetalen wegens het in rekening brengen van te hoge tarieven. Aanleiding voor de terugbetaling is het constateren van een fout in het factureringsysteem van energiedirect.nl.

In 2009 is in het systeem van energiedirect.nl een fout gemaakt waardoor in bepaalde gevallen de overeengekomen vaste tarieven te vroeg werden omgezet naar veelal hogere variabele tarieven.

Onderzoek
Nadat er veel consumenten een klacht hadden ingediend bij Consuwijzer, heeft de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) in 2011 een onderzoek ingesteld naar het afrekenen van klanten. Hieruit bleek dat er fouten zijn gemaakt, waardoor consumenten teveel hebben betaald.

Tijdens het onderzoek heeft energiedirect.nl actie ondernomen om de foute energierekeningen te corrigeren. In oktober 2010 had het bedrijf haar systemen al aangepast waardoor nieuwe klanten geen foute energierekeningen meer kregen. 

Energiedirect.nl gaat getroffen klanten compenseren
Energiedirect.nl gaat de komende maanden de getroffen klanten terugbetalen. De NMa zal de compensatie van klanten en de verbeteringen bij energiedirect.nl nauwlettend volgen.

Betrouwbaar
Gelet op hun inzet bij het herstellen van de fout en het verbeteren van de procedures, ziet de toezichthouder energiedirect.nl nog steeds als een betrouwbaar energiebedrijf. 

Meer info & aanmelden: Energiedirect.nl (actietarief met € 320 tegoed)

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 28 juni 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Reacties (1)

Geplaatst door: h.j.s. Joosten ()

Op 15 oktober 2011 ga ik een contract aan met een welkomstpremie van 380,- welke op mijn eindnota vergoedt zou worden.

Helaas zie ik deze op mijn eindnota niet verrekend.

Het betreft een jaarcontract vast/vast contract 3393

Ik heb me via uw site destijds aangemeld. Komt dit regelmatig voor,dat klanten hier achteraan moeten rennen? Met vriendelijke groet H.J.S. Joosten

Opmerking van de redactie op 07-02-2013
Energiedirect noemt het op de nota energietegoed (die bij zowel stroom als gas behoort te staan). Indien dit niet het geval is willen wij u verzoeken uw gegegevens door te zetten via email (naar info@gaslicht.com) dan gaan wij dit bij Energiedirect voor u na.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.
Navigatie