De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiedirect.nl: Gas stijgt, stroom verlaagd

door Els Werkman 1 reactie

Energie direct.nl heeft haar variabele energietarieven per 1 juli bekend gemaakt aan bestaande klanten. Zoals verwacht verhoogt de energieleverancier het gastarief als gevolg van de gestegen olieprijzen. Stroom gaat iets minder kosten.

Gasprijs bijna 7 cent omhoog
Twee keer per jaar worden de variabele gas- en stroomtarieven opnieuw vastgesteld: per 1 januari en per 1 juli. De gasprijs gaat bijna 7 cent per kuub omhoog. Dat betekent bij een gemiddeld verbruik van 1800 m3 per jaar een stijging van zo'n 118 euro. Stroom gaat ongeveer een halve cent per kWh naar beneden, wat uiteraard weinig zoden aan de dijk zet.

Per 1 juli gelden onderstaande variabele tarieven:

Tarieven Energiedirect.nl 1-1-2011 1-7-2011
Stroom per kWh
Hoog  23,46  23,25
Laag  19,21  19,21
Gas per m3  52,34  58,89

 
Leveringstarieven zijn in eurocenten inclusief alle toeslagen en btw. Het vastrecht is 5,49 euro per maand. De stroomprijs geldt voor een dubbele meter. 

De leveringsprijs voor gas hangt af van de regio waar het gas wordt geleverd. In het algemeen geldt: hoe dichter u bij het gaswinningsgebied in Groningen woont, hoe lager de toeslag op het gastarief is.Bovengenoemd gastarief geldt voor de goedkoopste regio, Groningen dus.

Vastzetten
In een nieuwsbrief stelt het bedrijf dat het op deze tariefswijzigingen zelf geen invloed heeft. Energie direct.nl zegt klanten wel te kunnen helpen om toekomstige wijzigingen te voorkomen door de tarieven vast te zetten. De leverancier heeft drie vaste prijscontracten: Prijszeker Garantie 1, 3 of 5 jaar vast tarief. Energiedirect.nl vergoedt de eventuele opzegvergoeding van uw vorige energieleverancier.

Wie overstapt op energiedirect.nl groene stroom vast en gas variabel, krijgt -alleen via deze website-een welkomstpremie van 175 euro.  

Meer info: Vaste of variabele energietarieven 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 27 juni 2011
Geactualiseerd: woensdag 21 april 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reacties (1)

Geplaatst door: Joke ()

Ik ben ook bij Energie Direct, ik ben er verder tevreden over. Ze hadden mijn afzegging voor Gas van de vorige maatschappij te laat verwerkt, waardoor ik opzegvergoeding moest betalen, maar dit bedrag heb ik snel terug ontvangen.Bovenaan staat: "Energie direct.nl heeft haar variabele energietarieven per 1 juli bekend gemaakt aan bestaande klanten". Ik heb overigens geen brief ontvangen.

Opmerking van de redactie op 02-07-2011
Energiedirect.nl stelt haar klanten altijd op de hoogte van wijzigingen via e-mail.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie