De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energienota verlagen ondanks winterse kou

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Consumenten zullen bij de eindafrekening van de energienota dieper in de buidel moeten tasten door de huidige winterse omstandigheden. Dat schrijft een landelijk dagblad vandaag. Toch kunt u er heel eenvoudig voor zorgen dat u juist minder hoeft te betalen voor gas!

Als uw gasverbruik 10% hoger is, betekent dat een verhoging van uw energierekening met ongeveer 95 euro voor een gemiddeld gasverbruik. De thermostaat één graad hoger zetten betekent volgens Milieu Centraal maar liefst 7% extra gasverbruik. GasTerra maakte bekend in december 12% meer gas te hebben verkocht dan een jaar eerder. Met een forse stijging van uw energierekening mag u dus wel rekening houden, tenzij u onderstaande tips opvolgt.

  • Verwarming graadje lager
  • Stook niet in ruimtes waar u niet bent
  • Minder groot verschil dag- en nachttemperatuur thermostaat
  • Isolatie aanbrengen; maak gebruik van subsidie isolatieglas en de belangrijkste:

Overstappen op goedkopere energieleverancier
Nu goed moment om te vergelijken en over te stappen. Tweederde van uw energienota is voor uw gasverbruik, dus hoe eerder u overstapt op lagere tarieven, hoe beter. 

De belastingtarieven voor gas zijn per 1 januari omhoog gegaan met 3,1%. De grootste drie energiebedrijven zitten nu gemiddeld op 1758 euro op jaarbasis, terwijl de goedkoopste aanbieders, waaronder dochterbedrijven van deze grote drie, daar 360 tot 395 euro onder zitten!

Ook volgens de NMa kunnen consumenten honderden euro's per jaar besparen door hun energieleverancier in te wisselen voor een ander! U hoeft echt niet bang te zijn dat een overstap leidt tot gedoe, administratieve problemen, of afsluiting van gas en elektriciteit.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie