De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

'Energieprijzen dalen komende jaren verder'

De prijzen van olie en gas lijken in de komende jaren verder te gaan dalen. Dat voorspelt  ABN Amro in een vrijdag gepubliceerd rapport. Lagere energieprijzen zijn goed voor de consument, maar nadelig voor investeringen in duurzame energie. 

Keerzijde
Lagere energieprijzen zijn volgens de bank goed voor de consument en wereldeconomie, maar heeft ook een keerzijde. Een aanhoudende daling van de prijzen van fossiele brandstoffen zal leiden tot minder investeringen in alternatieve energiebronnen zoals wind en zon.

Olieprijzen blijven dalen
Tegenvallende economische cijfers uit met name de VS en China drukten de olieprijzen de afgelopen weken. Ook speelde mee dat de Amerikaanse olievoorraden bijna op recordniveau staan en dat organisaties als het oliekartel OPEC en het Internationale Energie Agentschap (IEA) hun verwachtingen voor de toekomstige olievraag hebben verlaagd.

ABN Amro verwacht dat de druk op de olieprijs de komende maanden nog aanhoudt. 'De energievraag voor verwarming neemt sterk af en in combinatie met het onderhoud aan raffinaderijen leidt dit tot een daling in de vraag naar olie'. Verder verwacht ABN Amro dat de spanningen vooral rond de kwestie-Iran zullen afnemen. Mede daardoor kunnen de prijzen op de langere termijn blijven dalen.

Als de verwachte dalingen worden doorberekend aan de consument kan dit de economie positief beïnvloeden. De effecten van de prijsdaling zullen merkbaar zijn in lagere diesel-, benzine- en energieprijzen.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 3 mei 2013

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie