De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energieprijzen EU flink gestegen

Huishoudens in de Europese Unie betaalden vorig jaar flink meer voor gas en elektriciteit dan in 2011. In Nederland steeg de prijs voor elektriciteit met 3,1 procent en die voor gas met bijna 14 procent. Dat blijkt uit cijfers die statistiekenbureau Eurostat heeft gepubliceerd.

Nederland middenmoter
Nederland is wat betreft de prijzen ten opzichte van de koopkracht een middenmoter in de EU. De stroomprijzen binnen de EU gingen met 6,6 procent omhoog tussen de tweede helft van 2011 en dezelfde periode vorig jaar. In die periode stegen de gasprijzen met 10,3 procent.

De prijzen voor elektriciteit stegen in de tweede helft van 2011 en in dezelfde periode vorig jaar het hardst in Cyprus, Griekenland en Italië. Dit terwijl de prijzen daalden in Zweden, Hongarije en Finland.

Meer gas door koud voorjaar
Nederlanders gebruikten in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer energie. Door het koude weer verbruikten huishouden 12 procent meer gas dan anders.

Overstappen naar een andere energieleverancier? Kijk en vergelijk 

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 30 mei 2013
Geactualiseerd: woensdag 26 september 2018

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie