Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieprijzen moeten duidelijker

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De energiebedrijven moeten duidelijker zijn over hun prijzen. Dat vindt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uit een onderzoek van de toezichthouder blijkt dat bijna 90 procent van de consumenten niet begrijpt hoe de prijs, het contract en de energienota in elkaar zitten.

Klanten kunnen daardoor prijzen van leveranciers niet goed met elkaar vergelijken. Energiebedrijven gebruiken geen uniforme begrippen en de energieprijs die wordt aangeboden bestaat uit teveel elementen. Ook is niet altijd duidelijk of een prijs in- of exclusief belastingen en btw is.

ACM heeft met de energiebedrijven afgesproken dat zij begin juli met concrete voorstellen zullen komen om de energieprijzen op deze punten te verduidelijken. De toezichthouder zal beoordelen of de voorstellen ertoe leiden dat consumenten op basis van begrijpelijke en onderling vergelijkbare informatie een juiste keuze kunnen maken als zij overwegen over te stappen.

Hoe stap ik over?

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.