De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energieprijzen vergelijken loont volgens Consumentenbond

door Els Werkman

Energie vergelijken en jaarlijks overstappen via een prijsvergelijker loont het meest volgens de Consumentenbond. Uit hun laatste prijspeiling blijkt dat ieder jaar overstappen van energieleverancier en kiezen voor een jaarcontract met vaste tarieven het meest voordelig is.

Meeste besparing
De consumentenorganisatie concludeert dat energie vergelijken en overstappen via een prijsvergelijker op internet de meeste besparing oplevert. Dat komt omdat energieleveranciers op vergelijkingssites de hoogste kortingen aanbieden. 

In de consumentengids van september is gekeken naar contracten van één en drie jaar. Op basis van een gemiddeld verbruik van 3600 kWh stroom en 1800 m3 gas per jaar blijkt dat Budget Energie de goedkoopste energieleverancier is. Zowel voor een éénjarig als een driejarig contract. Nuon, Energiedirect.nl, Essent en Orro nam de bond niet mee, omdat de septembertarieven nog niet bekend waren tijdens de prijspeiling. 

Kijken we nu naar de TOP 5 goedkoopste energiecontracten op Gaslicht.com, dan is Energiedirect.nl het voordeligst, op de voet gevolgd door BudgetEnergie. Deze energieleveranciers geven respectievelijk 320 en 275 euro welkomstpremie als u overstapt via Gaslicht.com.  

Let op als jaarcontract bijna afloopt
Aan het einde van de looptijd van een vast contract is het altijd verstandig om opnieuw energieprijzen te vergelijken en te kijken of overstappen voordeliger is dan het contract te verlengen.Wilt u er graag tijdig aan herinnerd worden dat uw contract afloopt zodat u desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Maak dan gebruik van onze gratis herinneringsservice (Contractwekker).

Energie vergelijken en overstappen
Met de onafhankelijke energievergelijker van Gaslicht.com kunt u alle energieprijzen vergelijken en overstappen naar de beste en goedkoopste energieleverancier.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 12 september 2012
Geactualiseerd: maandag 21 oktober 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie