De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiespreekuur

door Jeanet Woldring 4 reacties

Energiespreekuur-2014.jpgMaandag 27 juni houdt Gaslicht.com voor de 6e keer een energiespreekuur in samenwerking met De Telegraaf, ConsuWijzer en Vereniging Eigen Huis. U kunt met al uw energievragen terecht en ontvangt dezelfde dag nog een reactie.

Vragen mailen

Ieder jaar worden lezers opgeroepen hun vragen met betrekking tot energie in te sturen. Vrijdag 24 juni opent de Telegraaf de mailbox en komt er een oproep voor vragen op de site te staan, gevolgd door een krantenartikel op zaterdag in DFTGeld van het landelijk dagblad. 

Energieverbruik

U kunt uw vraag tot en met maandag 27 juni 12.00 uur mailen naar energiespreekuur@dft.nl. Vervolgens ontvangt u via de e-mail antwoord van energiedeskundigen van Gaslicht.com, Consuwijzer.nl, het overheidsloket voor consumenten en Vereniging Eigen Huis. Vermeld bij uw vraag ook uw jaarlijkse stroom- en gasverbruik en uw postcode.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 20 juni 2016
Geactualiseerd: vrijdag 24 juni 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (4)

Geplaatst door: Dorry Eickmans ()

Ik heb een dubbele meter, maar de meters lopen allebei, is dat normaal?
Kan ik ook vragen om een tarief in rek te brengen in plaats van piek en dal?

Opmerking van de redactie op 27-06-2016
Leveranciers gaan standaard uit van de meter zoals deze bij de netbeheerder geregistreerd staan. Op uw verzoek kunnen de meeste leveranciers u enkeltarief in rekening brengen in plaats van dubbeltarief. Ook wanneer u dit verzoek bij uw energieleverancier doet zullen beide telwerken blijven draaien, omdat de meter zo is ingesteld. De energieleverancier zal dan op de jaar- of eindafrekening beide telwerken afrekenen tegen enkeltarief.
Geplaatst door: E.H. Kouer-Kok ()

Ik ben een tegenstander van windmolens. Hoe kan ik zien of de energieleverancier investeert in windmolenparken en gebruik maakt van windmolen energie. Ik zou dus graag in mijn keuze meenemen of er gebruik wordt gemaakt van windenergie.

Geplaatst door: anne borsboom ()

graag zou ik weten of mijn rekening van 137, 00 p.m. lager kan!

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Het is niet verstandig om op basis van het termijnbedrag te vergelijken. Dat komt doordat u niet exact weet hoe het termijnbedrag is opgebouwd, daarnaast is het termijnbedrag gebaseerd op de tarieven die u nu afneemt. Om te zien of u voordeliger uit kunt zijn is het belangrijk dat we weten wat voor contract u momenteel heeft en dat vergelijken met uw eventuele verlengopties of andere energiecontracten bij andere leveranciers. Wij vernemen graag van u wat voor contract u momenteel heeft en wat uw jaarverbruik en postcode is. U kunt mailen naar info@gaslicht.com of even bellen met 0342-411350. Dan kijken we graag met u mee.
Geplaatst door: Eddyluiken ()

Vraag 1 ik hen bericht gehad voor het plaatsen van een slimme meter ,ik ben daar geen voorstander van kan het zelf nog best regelen maar hoe denktank jullie daarover .
Verde heb ik nog een dubbele meter is dat nog rendabel genoeg of kan die de deur ook uit

Opmerking van de redactie op 22-06-2016
Of u een slimme meter wilt is echt een persoonlijke keuze. Het is vooral het gemak dat u heeft doordat u geen meterstanden meer hoeft door te geven en daardoor eenvoudiger kunt bijhouden of uw termijnbedrag toereikend is. Echter vindt lang niet iedereen het een prettig idee dat het verbruik uitgelezen kan worden. U kunt daarom ook de meter weigeren of besluiten de slimme functie uit te zetten zodat de gegevens niet worden doorgestuurd.

Wat u het beste kunt doen om te bekijken of enkel of dubbel tarief voordeliger is, is uw verbruik in de energievergelijker invullen. U vult eerst uw normaal en dalverbruik in waarna u de voordeligste jaarkosten noteert. Vervolgens telt u het verbruik bij elkaar op en vult u nogmaals de vergelijker in. Dan ziet u hoeveel verschil het ongeveer maakt of u enkel of dubbel tarief ontvangt. Wij raden u niet aan om de meter te laten vervangen omdat daar onnodige kosten aan verbonden zitten. U kunt uw nieuwe leverancier verzoeken u enkel tarief te berekenen in plaats van dubbel tarief.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie