De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Energiespreekuur 2014

door Jeanet Woldring

Op maandag 16 juni heeft Gaslicht.com voor de vijfde keer een energiespreekuur gehouden in samenwerking met de Telegraaf, ConsuWijzer en Vereniging Eigen Huis. Lezers van het dagblad stuurden ruim 250 vragen in over onder andere overstappen, jaarafrekeningen, zonnepanelen en stadsverwarming.

Opvallend weinig vragen over overstapproblemen

Opvallend veel vragen gingen over te hoge jaarafrekeningen en opvallend weinig over problemen met overstappen van energieleverancier. 

Overstappen gaat inmiddels in vrijwel alle gevallen soepel en probleemloos. Dat blijkt niet alleen uit de reacties op Gaslicht.com en Energiewereld.nl, maar ook uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

"Bijna alle overstappers (94%) geven aan dat ze tevreden zijn over het overstapproces. Van de overstappers is 65% twee of meer keer overgestapt. Van alle consumenten is 44% inmiddels een keer overgestapt naar een andere aanbieder", schreef de toezichter onlangs.

Filmpje over het energiespreekuur

Ben Woldring vertelt in het filmpje over het energiespreekuur. Hier legt hij uit op welke manier consumenten honderden euro’s per jaar kunnen bezuinigen op hun energienota.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 25 juni 2014
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie