Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Energieveiling Consumentenbond niet scherpste tarief

1 reactie Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Energie Maatschappij en Budget Energie zijn de winnaars van de achtste energieveiling van de Consumentenbond. NLE heeft het beste aanbod gedaan voor een 1-jarig contract, waarmee een gemiddeld huishouden 150 euro bespaart en BudgetEnergie bood de hoogste korting voor een 3-jarig contract. Uit onderzoek blijkt opnieuw dat energieveilingen lang niet zo voordelig zijn als wordt gesuggereerd.

Winnend bod energieveiling meestal niet het voordeligst

Wij berichtten eerder al dat energieveilingen niet zo voordelig zijn als vaak wordt gedacht en gesuggereerd. Een veiling biedt lang niet altijd de scherpste prijs en in veel gevallen doen lang niet alle energieleveranciers mee. Ook de achtste veiling van de Consumentenbond lijkt niet het scherpste tarief in de markt te bieden.

Prijsvergelijking winnend bod Consumentenbond

De Consumentenbond laat weten dat het winnende 1-jarige contract van NLE voor een gemiddeld huishouden een besparing van 150 euro oplevert. Er wordt gerekend met een jaarverbruik van 3500 kWh en 1850 m³ gas. Als diezelfde berekening wordt gemaakt aan de hand van het voordeligste contract af te sluiten via Gaslicht.com, dan ligt de gemiddelde besparing op maar liefst 270 euro.

3-jarig contract iets voordeliger

Het winnende 3-jarige contract van Budget Energie lijkt wel iets aantrekkelijker dan het voordeligste 3-jarige contract op Gaslicht.com. De Consumentenbond spreekt namelijk over een gemiddelde besparing van 205 euro, terwijl het voordeligste 3 jarige pakket via Gaslicht.com momenteel een voordeel van 198 euro per jaar oplevert.

Definitieve tarieven pas later bekend

De definitieve tarieven voor zowel het 1-jarige contract van NLE als het 3-jarige contract van Budget Energie worden pas bekend gemaakt wanneer de veiling sluit. Op dat moment is dus ook pas echt te bepalen wat de besparing van het winnende contract daadwerkelijk wordt. Afhankelijk van uw jaarverbruik kunt u vervolgens bepalen welk contract voor uw situatie het voordeligste is.

Goed vergelijken loont

Wij raden consumenten daarom aan de tarieven van het winnende contract van een energieveiling goed te vergelijken met de goedkoopste aanbiedingen op Gaslicht.com. Een energieveiling kan voordelig uitpakken, maar over het algemeen wijst de praktijk uit dat op energievergelijkers, zoals Gaslicht.com, de laagste tarieven worden geboden.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: R.Schuurman ()

Wat de energiemaatschappijen aanbieden is in 99% v.d. biedingen 1 groot leugen. Ondanks dat zijn prijzen aanbieden die hoger liggen dan mij huidige prijs, blijken ze per maand te betalen bedragen aan te geven die tussen de 15 en 20 euro lager liggen dan wat ik nu betaal.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.