De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Energieveiling of energievergelijker?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

'Overstappen via een energieveiling is makkelijker dan via een energievergelijker.' Dat denken sommige mensen; zij menen bovendien dat het goedkoper is. Mis! Overstappen via Gaslicht.com is kinderlijk eenvoudig en meestal heeft u een betere deal. Hoe dat komt?  

Wat is een energieveiling?

Een energieveiling of energiecollectief is een groepsaanbieding van een energiecontract door een energieleverancier. Consumenten kunnen zich hiervoor vrijblijvend inschrijven bij de organisator van de energieveiling. Omdat duizenden mensen dit tegelijk doen, is het interessant voor de energieleverancier. 

Hoe werkt een energieveiling of energiecollectief?

De leverancier die de laagste jaarprijs biedt, wint de veiling en mag vervolgens dit contract via de organisator van de energieveiling aanbieden aan iedereen die zich heeft ingeschreven. De energieleverancier die de energieveiling wint, betaalt een zeer hoog bedrag per overstappende klant aan de organisator van de veiling. Dit is een lucratieve handel voor de organisatoren.

Vrijblijvend inschrijven

Inschrijven voor een energieveiling is vrijblijvend, waardoor u nergens aan vast zit. Wij schrijven ons ook altijd in voor energieveilingen, zodat wij exact weten welke energieleverancier wint en wat het beste bod is.Op deze manier hebben wij inzicht en kunnen wij u helpen als u hier vragen over heeft.

Hoe verliepen de laatste energieveilingen? 

Afgelopen kwartaal hebben wij ons ingeschreven voor de energieveilingen van SloopdeCrisis, Vereniging Eigen Huis, Groepsveiling en de Consumentenbond. Budget Energie, NLE, EnergieFlex en E.ON waren de winnende energieleveranciers.

Wij vergeleken de uitslagen van energieveilingen met onze aanbiedingen. De contracten via SloopdeCrisis en Groepsveiling waren duurder dan het 1- en 3 jarige contract dat via onze website werd aangeboden door Nuon en Budget Energie. Het winnend bod via Vereniging Eigen Huis was een paar euro goedkoper dan het aanbod van Budget Energie via Gaslicht.com. De Consumentenbond had scherpere aanbiedingen. Zo was het 1-jarige contract van Budget Energie een paar tientjes goedkoper, terwijl het 3-jarige contract van EnergieFlex op jaarbasis ruim 3 tientjes scheelde op jaarbasis.

Zie de tabel met alle uitslagen van afgelopen kwartaal. Het jaarbedrag is berekend op basis van een postcode in gasregio 1 en een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m³ gas. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Energieveilingen_Q1_2017.jpg

Vergelijkingssite of energieveiling?

Het kan dus geen kwaad om u in te schrijven voor een energieveiling. Het kan echter goedkoper en is net zo gemakkelijk. In vrijwel alle gevallen is het overstappen via onze vergelijkingssite de weg naar het goedkoopste energiecontract. De energieleverancier betaalt een hogere vergoeding per overstapper aan de organisatoren van een energieveiling dan aan vergelijkingssites. En u profiteert van een hoge welkomstpremie en/of scherpe actietarieven. 

Duurzaamheid en prijskwaliteitscore

Nog een voordeel van Gaslicht.com ten opzichte van aanbiedingen vanuit een energieveiling: op onze site kunt u uw voorkeuren meenemen in de vergelijking. Bij een energieveiling wordt er meestal niet gekeken naar de duurzaamheid van de opgewekte energie. En er wordt al helemaal niet gelet op de klantbeoordeling van de leverancier. In onze energievergelijker nemen we dit wel mee, zodat u bewust voor groene energie kunt kiezen bij een energieleverancier met de beste prijskwaliteitscore.

Ingeschreven voor een nieuwe energieveiling of vragen over een aanbieding die u heeft ontvangen? Neem gerust contact op met onze servicedesk. Wij zijn dagelijks bereikbaar via Whatsapp, chat, mail of telefonisch via 0342-411350.    

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 30 mei 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie