Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent deze week met jaarnota`s nieuwe stijl

Essent verstuurt de komende weken de eerste energienota's nieuwe stijl. De nieuwe jaarafrekeningen zijn een stuk begrijpelijker geworden, zodat huishoudens waarschijnlijk eindelijk door de bomen het 'energiebos' weer kunnen zien. 

De oude energienota's waren nog maar een jaar oud, maar bleken onvoldoende duidelijk. Dertig procent van de bellers naar het callcenter van Essent had vragen over de jaarrekening. De meest gestelde vragen gingen over zaken als 'wat is herleid gebruik' en aan wie moet wat betaald worden.

Op de website van Essent staat nog een voorbeeldjaarafrekening oude stijl, waarbij toelichting over bepaalde termen gegeven wordt. Op dezelfde pagina staat een voorbeeld van de nieuwe jaarafrekening en een toelichting bij bepaalde termen. De nota heeft nu een kort en bondig voorblad met in de bijlagen de specificaties.

De nieuwe jaarafrekening, die samen met klanten is ontwikkeld, is hierdoor een stuk duidelijker geworden. Naast duidelijkheid moest de nota de klanten ook houvast bieden bij het beoordelen van aanbiedingen van concurrenten. De 2,5 miljoen klanten van Essent ontvangen overigens niet allemaal tegelijkertijd de jaarafrekening. Per maand worden ongeveer 200.000 facturen verstuurd. Deze worden gedrukt in een beveiligde drukkerij van Pink Roccade, die vier maanden nodig had om het nieuwe ontwerp te implementeren. Voor het ontwerp van de factuur werd het Amsterdamse bedrijf Cascade in de arm genomen. De twee beste ontwerpen werden bij wijze van proef naar een kleine groep klanten in Noord-Nederland gestuurd, wat resulteerde in de keuze van de definitieve jaarnota.   

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie