De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent en Nuon op bezoek voor meterstanden

3 reacties

Sinds kort is Nuon gestart met het in de avonduren opnemen van meterstanden bij haar klanten. Het bedrijf denkt zijn medewerkers hiermee efficiënter te kunnen laten werken.

Aangezien tegenwoordig meer en meer huishoudens in Nederland bestaan uit tweeverdieners kwam het steeds vaker voor dat de mensen van Nuon voor een dichte deur stonden. Vandaar dat men besloot een proef te starten waarbij men 's avonds langs klanten gaat om meterstanden te noteren. De proef is in augustus gestart en was dermate succesvol dat het nu langzaamaan over het hele land wordt uitgebreid.

De meteropnemers van Nuon bezoeken de mensen in de winter tot 19.00 uur, in de zomer zal dit tijdstip iets later liggen. Nuon wordt regelmatig gebeld door mensen die bezoek hebben gehad van meteropnemers die zij niet vertrouwen. Daarom stuurt het bedrijf haar medewerkers nu op pad in duidelijk herkenbare bedrijfskleding en voorzien van een legitimatiebewijs. Het is niet de bedoeling dat de meteropnemer altijd in de avonduren langskomt. Nuon zal dit alleen gaan gebruiken in wijken waar men overdag weinig mensen thuis aantreft.

Essent heeft al aangegeven ook na te denken over het 'avondbezoek' van de meteropnemers, maar het project zit nog in een proeffase. Het bedrijf denkt niet alleen aan de avonduren, maar ook aan de zaterdagochtend.

Eneco gaat voorlopig nog niet mee in deze ontwikkeling. Het bedrijf richt zich op een proef waarbij het gebruik maakt van op afstand uitleesbare meters. Wellicht is het dan in de toekomst mogelijk om via internet doorlopend de verbruiksgegevens te controleren.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 12 januari 2004
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (3)

Geplaatst door: h bokkers ()

wanneer zijn de opnames. vorig jaar 19-1-2013

Geplaatst door: jgniehof ()

hebben wij de meteropnemer gemist het duurt wel heel lang voor dat hij komt bericht al 14dagen thuis
in afwachting

Geplaatst door: Conny Witteveen ()

ik stond raar te kijken dat vanavond om een paar minuten over 7 uur nog iemand van Nuon de meters kwam opnemen van gas en electra en zou graag van u een bevestiging willen ontvangen dat dit een correct/veilig bezoek was.

Opmerking van de redactie op 13-10-2011
Medewerkers van uw energiebedrijf kunnen zich altijd als zodanig identificeren. Het tijdstip is zeker niet ongebruikelijk.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie