De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent: Internetpeiling over kolencentrale gekaapt

door Els Werkman

Energiebedrijf Essent stelt dat tegenstanders van de nieuwe kolencentrale in de Eemshaven de internetpeiling over kolencentrales hebben 'gekaapt'. 95% van de deelnemers is tegen de centrale.

Om discussies over de energievoorziening in Nederland op gang te brengen heeft Essent op de site www.essenteemshaven.nl de mening van burgers gevraagd over de stelling “Zolang we niet alle energie duurzaam kunnen opwekken, is een moderne kolencentrale een goed alternatief.”

2200 mensen hadden medio vorige week deelgenomen aan de peiling. 95% sprak zich tégen uit. Jeroen Brouwers van Essent wijt dat percentage aan een oproep van 'Nederland krijgt nieuwe energie'.

Een actie van Greenpeace tegen de bouw van nieuwe kolencentrales door Nuon en Essent heeft volgens Greenpeace 55.000 steunbetuigingen opgeleverd. De steunbetuigingen gingen onder het motto: 'Stop of ik zeg op'.

Bron: NOS 5 januari 2011

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 11 januari 2011

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie