De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent-klant is per 1 juli circa 75 euro duurder uit

Door de stijging van het variabele gastarief en de daling van het variabele elektriciteitstarief gaan de totale kosten voor levering van energie voor een gemiddeld huishouden met 6,25 euro per maand omhoog. Dit is op basis van een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1700 m³. Dit laat Essent haar klanten weten via de nieuwsbrief.

Stijging olieprijzen
Over de exacte variabele tarieven per kWh stroom en m3 gas per 1 juli, laat het bedrijf haar klanten nog in het ongewisse. Essent vervolgt in de nieuwsbrief: 'De economie lijkt zich langzaam te herstellen, waardoor de vraag naar energie toeneemt. Afgelopen halfjaar zijn de olieprijzen dan ook aanzienlijk gestegen. Als gevolg daarvan zitten de energietarieven in de lift. Na de forse tariefdalingen van het afgelopen jaar zien we nu een stijging.

Zoals u wellicht uit de media heeft vernomen wordt per 1 juli een stijging van de variabele gastarieven verwacht. De reden van deze stijging is dat de gasprijs gekoppeld is aan de olieprijs. En deze is van november 2009 tot mei 2010 flink gestegen van gemiddeld 70 dollar per vat naar 85 dollar per vat.'

Daling elektriciteitstarief
Essent geeft verder aan dat de inkoopprijs voor elektriciteit is gedaald. De variabele leveringskosten voor elektriciteit dalen daarom licht.

Maandelijkse voorschot blijft gelijk
Bij de bepaling van het voorschot zegt Essent rekening te houden met het verbruik van het afgelopen jaar, de weersinvloeden en eventueel nog te verwachten prijsontwikkelingen in de energiemarkt. Daarom blijven klanten bij Essent ook na 1 juli hetzelfde voorschot betalen.  

Vaste prijs
Voor wie liever de zekerheid van een vaste prijs heeft, is dit volgens de energieleverancier een goed moment om de energieprijs voor 1, 3 of 5 jaar vast te zetten.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 24 juni 2010
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie