De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Essent neemt energiebedrijf Westland over

1 reactie Leestijd: 1 minuut

De overname door Essent van energiebedrijf Westland Energie Services (WES) is rond. De klanten van Westland merken daar niets van volgens Essent. 
    
Essent gaf begin dit jaar aan het energiebedrijf over te nemen voor 90 miljoen euro van de gemeenten Westland en Midden-Delfland. Bij deze overname draait het volgens Essent niet om de schaalgrootte van Westland, maar om de kennis op het gebied van glastuinbouw en WKK Warmte-KrachtKoppeling). Westland zette vorig jaar 700 miljoen euro om met de levering van energie aan huishoudens en de glastuinbouw.
    
De 240 medewerkers van Westland gaan over naar Essent, 160 werknemers blijven werkzaam bij WEI. De energieleverancier WES bedient 42.000 huishoudens in de regio en voorziet 3000 glastuinbouwbedrijven en ruim zevenhonderd zakelijke afnemers in geheel Nederland van energie.

Het netwerkbedrijf WEI blijft in handen van de beide gemeenten en valt dus buiten de overname.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: L Ouwendijk ()

Beste medewerkers,We worden momenteel behoorlijk wat keren geadviseerd om over te stappen naar een andere leverancier met de nodige extra`s. Nu zijn wij al jaren vaste klant, van jullie kant zou het dan ook attent wezen om wat te bieden richting de klant, wat kunnen jullie mij bieden om bij jullie te blijven? Graag een reactie.

Opmerking van de redactie op 20-05-2012
L.S.
u hebt dit bericht waarschijnlijk abusievelijk op onze vergelijkingssite www.gaslicht.com geplaatst in de veronderstelling dat u op de site van uw aanbieder post.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie