De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent neemt niet langer deel aan energieveilingen

1 reactie

Essent gaat in 2013 niet langer deelnemen aan energieveilingen. De energieleverancier heeft gisteren laten weten dat de voorkeur uitgaat naar een persoonlijk advies op maat. Het bedrijf vindt het belangrijk 'om open en eerlijk advies te geven op basis van de persoonlijke situatie en wensen van klanten'. Energieveilingen sluiten hier naar hun mening onvoldoende op aan.

Essent heeft ook niet meegedaan aan de laatste ANWB Groene Energieveiling. Dit in tegenstelling tot vorig jaar toen ze de veiling van de ANWB wonnen. Dit jaar neemt het bedrijf dus ook niet deel aan andere energieveilingen zoals bijvoorbeeld van Vereniging Eigen Huis.

Niet altijd de laagste prijs via energieveiling
Gaslicht.com berichtte al eerder dat energieveilingen niet zo voordelig zijn als aanvankelijk werd gedacht en gesuggereerd. Een veiling biedt lang niet altijd de scherpste prijs en in veel gevallen doen niet alle leveranciers mee. Ook de NMa wees in een interview op het feit dat deelnemers niet altijd de laagste prijs betalen.

Essent sluit zich hier nu bij aan en besluit daarom af te zien van verdere deelname aan energiecollectieven. “Het aanbod van een energieveiling doet geen recht aan de diversiteit in behoefte van onze klant. Een aanbod moet toegespitst zijn op bijvoorbeeld het huidige contract of verbruik van de klant. Ook zijn de persoonlijke behoeften, zoals gewenste looptijd en voorkeur voor groene stroom belangrijk in een goed advies.”

Uw besparing door overstap naar Essent? Doe de postcodecheck.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: woensdag 23 januari 2013
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (1)

Geplaatst door: Koos Koets ()

Natuurlijk doen ze niet meer mee, ze willen de prijzen niet verlagen !

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie