De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent neemt Westland Energie Services over

1 reactie

Essent neemt Westland Energie Services over voor circa 90 miljoen euro. De aandeelhouders van Westland, vooral de gemeente Westland (86%), en de toezichthouder NMA moeten nog toestemming geven voor de overname.

Essent ziet goede mogelijkheden in het specialistische energiebedrijf dat veel wkk-centrales* exploiteert en in de tuinbouwsector zeer actief is. De grootste energieleverancier van Nederland verwacht door de overname de specifieke kennis en ervaring binnen te halen op het gebied van energielevering en energieservices aan de glastuinbouwsector.

Westland Energie, de grootse leverancier van de glastuinbouwsector in Nederland, stond sinds september te koop. Essent heeft beloofd de werkgelegenheid bij Westland in stand te houden. Het kantoor blijft ook in Poeldijk. Bij Westland Energie werken 240 mensen. Het bedrijf heeft ongeveer 3000 glastuinbouwbedrijven als klant, alsmede 700 zakelijke afnemers en 42000 huishoudens in de regio Westland en Midden-Delfland. De gezamenlijke omzet van Westland Energie, VEK en Hortimax was in 2006 ongeveer 700 miljoen euro, waarvan ongeveer 300 miljoen gerealiseerd wordt met de verkoop van gas. De omzet van Essent was in 2005 6,3 miljard euro. Bij dit bedrijf werken 12000 mensen. Essent is van plan te fuseren met Nuon, de op een na grootste energieleverancier van Nederland.

*wkk staat voor warmtekrachtkoppeling. Warmte en elektriciteit worden meestal gescheiden opgewekt. Het is echter ook mogelijk de warmte en elektriciteit gelijktijdig op te wekken: we spreken dan van warmtekrachtkoppeling.

Bronnen: Energeia en Technalia

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: donderdag 18 januari 2007
Geactualiseerd: woensdag 6 februari 2019

Reacties (1)

Geplaatst door: L.van Bommel ()

De gemeente Westland geeft onze belangrijke inkomstenbron voor het luttele bedrag van é 90 miljoen, gezien de omzetten van de energiebedrijven, uit handen.Essent heeft e.e.a. beloofd,houden die ook stand NA de fusie tussen Essent en Nuon, ik ben benieuwd hoe het na deze fusie verder zal gaan met het kantoor in Poeldijk en de werkgelegenheid!
Over de energieprijzen voor de huishoudens is door de zgn "marktwerking", gezien de ervaringen uit andere sectoren, ons nu wel duidelijk, de bewoners van het Westland zijn de dupe.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie