De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent nu onderdeel van Innogy

door Jeanet Woldring

Essent en energiedirect.nl hebben een nieuw moederbedrijf. Beide energieleveranciers zijn sinds 1 september onderdeel van het innogy concern, evenals Powerhouse en Essent België. De namen van beide merken blijven hetzelfde en voor Nederlandse klanten verandert er niets.  

Essent-hoofdgebouw.jpg

Duurzame energie

Essent-windturbine.jpgMet de ingreep heeft het Duitse energieconcern RWE een nieuwe dochteronderneming. In het moederbedrijf blijven de nucleaire en fossiele activiteiten achter, evenals de handel in stroom. Terwijl de ‘duurzame energietak' -veruit het grootste gedeelte van RWE- op 7 oktober onder de naam innogy naar de beurs ging. 

Windenergie

Ook de Nederlandse activiteiten op het gebied van windenergie zijn onderdeel van innogy. De organisatie die verantwoordelijk is voor de windparken op land en zee gaat onder de vlag van de nieuwe merknaam opereren. RWE AG houdt in de toekomst vast aan haar eigen merknaam. 

Grootste energieleverancier

Essent, Nederlands' grootste energieleverancier met 2,5 miljoen klanten, werd in 2009 door provincies en gemeentes voor 8,4 miljard euro aan het Duitse energieconcern RWE verkocht. De kerncentrale van Borssele bleef buiten de transactie. De landelijke politiek had destijds veel kritiek op de verkoop van Essent aan RWE, op dat moment een van de meest vervuilende energiebedrijven. 

Wat zegt Essent zelf?

Bekijk in de video wat Patrick Lammers, CCO van Essent, te zeggen heeft over de ontwikkeling

Ook E.ON afgesplitst

Ook EON, het grootste energiebedrijf van Duitsland, splitste zich af. De vervuilende onderdelen van het bedrijf zijn ondergebracht in een nieuwe onderneming genaamd Uniper. Uniper is onder meer eigenaar van kolen- en gascentrales in Nederland en een grote leverancier van energie aan de Nederlandse zakelijke markt. E.ON gaat zich volledig richten op de verdere ontwikkeling van wind- en zonne-energie.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 24 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie