De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent procedeert tegen reclame NL Energie

2 reacties

Energieleverancier Essent heeft stappen ondernomen tegen concurrent Nederlandse Energie Maatschappij (NLEnergie) wegens 'ondoorzichtige, onvolledige en smakeloze reclames'. Er is een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie, maar ook de gang naar de rechter wordt niet uitgesloten. 

Ondoorzichtig, onvolledig, onjuist en smakeloos
In een TV commercial wordt gesteld dat de Nederlandse Energie Maatschappij de goedkoopste is en dat consumenten betalen voor de overname door RWE. Beide suggesties zijn onjuist in de ogen van Essent. Uit recent onderzoek zou juist gebleken zijn dat de Nederlandse Energie Maatschappij in veel gevallen duurder is dan veel andere aanbieders.

Daarnaast vindt Essent de tariefvergelijking in de printcampagne volstrekt ondoorzichtig, onvolledig en misleidend. De TV commercial wordt 'ronduit smakeloos' genoemd. Volgens onze grootste groene stroomproducent wordt op een onsympathieke manier ingespeeld op nationalistische sentimenten door te verwijzen naar ‘Hollandse’ tarieven. 

Uit de tariefvergelijking op Gaslicht.com blijkt dat de prijsvechter voor de één- en driejarige vaste prijs contracten hogere tarieven hanteert dan Essent. Doordat NLEnergie hoge actiekortingen geeft aan nieuwe klanten behoren deze contracten echter tot de voordeligste van Nederland. Sinds 14 januari -toen Essent met het persbericht naar buiten kwam- geeft het bedrijf maar liefst 600 euro korting aan mensen die overstappen op een driejarig energiecontract. 

Bij de energiecontracten voor onbepaalde tijd met variabele tarieven is de Nederlandse Energie Maatschappij voor een gemiddeld huishouden -ondanks hun hoge vastrechttarieven- wel beduidend goedkoper dan concurrenten.

Welke van de twee leveranciers echt voordeliger is voor u, kunt u zelf laten berekenen door de energievergelijker.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: maandag 17 januari 2011

Reacties (2)

Geplaatst door: Hollander ()

Ik snap uberhaupt niet waarom dit nog uitgezonden mag worden. NL Energie heeft het steeds over weer een ander land als ze het hebben over "het bedrijf" dat de nieuwe eigenaar wordt.
Ze gebruiken uitspraken als "NEIN!" en "Oerhollands".
Ze staan op het inernet bekend voor hun manipulatieve manier van handelen over te telefoon, waaronder aasen op bejaarden en zich voordoen als een ander bedrijf( de huidige leverancier van de benaderde burger ).
Daarnaast is er geen compliment te vinden over de prijzen op het internet, slechts klachten.
De uitspraken die worden gedaan in de reclames worden blijkbaar gewoon getolereerd, ondanks het over onware verklaringen gaan van prijs én van andere bedrijven.

Het lijkt wel of de andere bedrijven en instanties smeergeld krijgen, want waarom het NEM nog niet is platgelegd is mij een raadsel.

Geplaatst door: mirrormundo ()

inderdaad een suggestieve reklame waarbij weer walgelijk ingespeeld wordt op nationalistische sentimenten. irritant daarbij is dat er in het nieuwe nationalistische taalgebruik steevast wordt gesproken over HOLLANDs, terwijl de meerderheid van NEDERLANDers toch echt niet in holland (noord- of zuid-) woont...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie