Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent start verkoop slimme thermostaat Nest

door Jeanet Woldring

Essent is vanaf vandaag het eerste energiebedrijf in Nederland dat de 'zelflerende' Nest Learning Thermostat kan aanbieden. Afhankelijk van het contract dat consumenten bij Essent afsluiten, is een Nest-thermostaat inclusief of met korting aan te schaffen. Naar eigen zeggen zag Essent de afgelopen weken veel belangstelling voor de zelflerende thermostaat op haar preregistratie-website.

Het Nest-aanbod geldt zowel voor wie al klant is bij Essent als voor wie dat wil worden. Wie 3 jaar gas en stroom afneemt bij Essent, tegen een vaste prijs, betaalt voor de Nest-thermostaat 49 euro en 79 euro installatiekosten. Wie zich voor 5 jaar bindt, krijgt de thermostaat cadeau en betaalt alleen de installatiekosten. Snelle beslissers die voor 1 oktober het Nest-contract afsluiten, betalen geen installatiekosten.

Warmtekosten helft van energierekening

Essent wil consumenten en bedrijven helpen de regie over hun energieverbruik te nemen, vertelt directeur Erwin van Laethem: ‘Met de Nest-thermostaat kunnen onze klanten de temperatuur in hun huis precies aanpassen aan hun wensen en behoeften, op elk moment van de dag. De Nest-thermostaat biedt gemak en comfort en helpt de kosten voor verwarming, die in Nederland de helft van de energierekening bepalen, onder controle te krijgen.’

Nest-thermostaat ook los verkrijgbaar

De Nest Learning Thermostat kan ook los gekocht worden via de site van Nest Labs, tegenwoordig een onderdeel van Google, daar zijn ook fysieke verkooppunten te vinden. Het product heeft een adviesprijs van 219 euro, een optionele standaard gaat voor 35 euro over de toonbank.

Nuon komt met gratis app

Concurrent Nuon is niet van plan om deze slimme thermostaat aan te bieden. Nuon stelt: 'Slimme thermostaten leiden alleen niet altijd tot extra energiebesparing als er al een goede klokthermstaat hangt. Sommige slimme thermostaten kunnen er zelfs voor zorgen dat je verbruik stijgt als deze niet goed bij je ketel passen.' Omdat dit energiebedrijf daarnaast merkt dat veel klanten niet bereid zijn om abonnementskosten te betalen, komt Nuon binnenkort met een nieuwe gratis app. Deze app geeft inzicht in het verbruik, helpt met besparen en geeft de gebruiker een seintje wanneer je verbruik niet meer in lijn is met je voorschotbedrag, om bijbetalen te voorkomen.

De app is gratis, er zijn geen extra abonnementskosten, er is geen installatie van hardware voor nodig en de app werkt met alle meters, normaal en slim. Nuon verwacht hiermee nog meer mensen te kunnen helpen om controle te krijgen over hun energieverbruik en te besparen.

Bekijk het Youtube filmpje over de Nest-thermostaat

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie