Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Essent stuurt nu zelfs elke lantaarnpaal een persoonlijke rekening


In de gemeente Ommen hebben alle lantaarnpalen, verkeerslichten en gemalen hun eigen energierekening ontvangen van Essent. Het bedrijf heeft per ongeluk alle nutsvoorzieningen in de gemeente een nota toegezonden. Het klinkt vreemd, een lantaarnpaal die zijn eigen elektriciteitsnota ontvangt. Toch is het bij Essent mogelijk.

Nutsvoorzieningen zoals lantaarnpalen hebben allemaal een eigen adres. Dit is een fictief adres zodat energieleveranciers zoals Essent kunnen bijhouden waar de stroom naar toe gaat. Dit om het illegaal aftappen van stroom te kunnen traceren.

De rekeningen van deze nutsvoorzieningen worden normaal gesproken gewoon naar het gemeentehuis verzonden. Door een computerfout zijn ze deze keer naar het fictieve adres gestuurd. Vervolgens heeft de post tientallen nota’s bezorgd bij de dichtstbijzijnde adressen. De bewoners kunnen de rekeningen kosteloos doorsturen naar de gemeente.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie