De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Essent stuurt lantaarnpaal een rekening


In de gemeente Ommen hebben alle lantaarnpalen, verkeerslichten en gemalen hun eigen energierekening ontvangen van Essent. Het bedrijf heeft per ongeluk alle nutsvoorzieningen in de gemeente een nota toegezonden. Het klinkt vreemd, een lantaarnpaal die zijn eigen elektriciteitsnota ontvangt. Toch is het bij Essent mogelijk.

Nutsvoorzieningen zoals lantaarnpalen hebben allemaal een eigen adres. Dit is een fictief adres zodat energieleveranciers zoals Essent kunnen bijhouden waar de stroom naar toe gaat. Dit om het illegaal aftappen van stroom te kunnen traceren.

De rekeningen van deze nutsvoorzieningen worden normaal gesproken gewoon naar het gemeentehuis verzonden. Door een computerfout zijn ze deze keer naar het fictieve adres gestuurd. Vervolgens heeft de post tientallen nota’s bezorgd bij de dichtstbijzijnde adressen. De bewoners kunnen de rekeningen kosteloos doorsturen naar de gemeente.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: vrijdag 19 maart 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie