De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

EU: Nederland haalt energiedoelstellingen niet

door Jeanet Woldring

Windenergie.jpgNederland gaat de Europese doelstellingen voor duurzame energie voor 2020 niet halen. Dat schrijft NOS naar aanleiding van een voortgangsrapport over energie van de Europese Commissie. Volgens een woordvoerder van het ministerie halen we de doelen wel.

14 procent hernieuwbare energie in 2020

In Europa is afgesproken dat Nederland in 2020 14 procent van de energie uit duurzame bronnen moet halen en dat de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent moet zijn verminderd. Maar volgens het rapport loopt Nederland te ver achter om deze doelen nog te kunnen halen.

Windmolenparken

Nederland is op het gebied van duurzame energie al lang een van de slechtst scorende landen van Europa. Pas sinds het Energieakkoord uit 2013 begint duurzame energie op stoom te komen met onder meer de windmolenparken in de Noordzee. Ook Luxemburg, Ierland en het Verenigd Koninkrijk lopen achter op schema.

Oude cijfers

Het ministerie van Economische Zaken zegt in een reactie dat het rapport van de Europese Commissie gebaseerd is op oude cijfers en dat de energietransitie in Nederland een stuk sneller gaat dan in Europa wordt gedacht. "Uit de Nationale Energieverkenning van 2016 blijkt dat we de doelstellingen wel gaan halen", zegt een woordvoerder van het ministerie tegen NOS.

Bron: NOS

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie