De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

EU: Nederland haalt energiedoelstellingen niet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Windenergie.jpgNederland gaat de Europese doelstellingen voor duurzame energie voor 2020 niet halen. Dat schrijft NOS naar aanleiding van een voortgangsrapport over energie van de Europese Commissie. Volgens een woordvoerder van het ministerie halen we de doelen wel.

14 procent hernieuwbare energie in 2020

In Europa is afgesproken dat Nederland in 2020 14 procent van de energie uit duurzame bronnen moet halen en dat de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent moet zijn verminderd. Maar volgens het rapport loopt Nederland te ver achter om deze doelen nog te kunnen halen.

Windmolenparken

Nederland is op het gebied van duurzame energie al lang een van de slechtst scorende landen van Europa. Pas sinds het Energieakkoord uit 2013 begint duurzame energie op stoom te komen met onder meer de windmolenparken in de Noordzee. Ook Luxemburg, Ierland en het Verenigd Koninkrijk lopen achter op schema.

Oude cijfers

Het ministerie van Economische Zaken zegt in een reactie dat het rapport van de Europese Commissie gebaseerd is op oude cijfers en dat de energietransitie in Nederland een stuk sneller gaat dan in Europa wordt gedacht. "Uit de Nationale Energieverkenning van 2016 blijkt dat we de doelstellingen wel gaan halen", zegt een woordvoerder van het ministerie tegen NOS.

Bron: NOS

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: donderdag 2 februari 2017


Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie