De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen u graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

EU: Nederland haalt energiedoelstellingen niet

door Sanne de Jong - Bins

Windenergie.jpgNederland gaat de Europese doelstellingen voor duurzame energie voor 2020 niet halen. Dat schrijft NOS naar aanleiding van een voortgangsrapport over energie van de Europese Commissie. Volgens een woordvoerder van het ministerie halen we de doelen wel.

14 procent hernieuwbare energie in 2020

In Europa is afgesproken dat Nederland in 2020 14 procent van de energie uit duurzame bronnen moet halen en dat de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent moet zijn verminderd. Maar volgens het rapport loopt Nederland te ver achter om deze doelen nog te kunnen halen.

Windmolenparken

Nederland is op het gebied van duurzame energie al lang een van de slechtst scorende landen van Europa. Pas sinds het Energieakkoord uit 2013 begint duurzame energie op stoom te komen met onder meer de windmolenparken in de Noordzee. Ook Luxemburg, Ierland en het Verenigd Koninkrijk lopen achter op schema.

Oude cijfers

Het ministerie van Economische Zaken zegt in een reactie dat het rapport van de Europese Commissie gebaseerd is op oude cijfers en dat de energietransitie in Nederland een stuk sneller gaat dan in Europa wordt gedacht. "Uit de Nationale Energieverkenning van 2016 blijkt dat we de doelstellingen wel gaan halen", zegt een woordvoerder van het ministerie tegen NOS.

Bron: NOS

Deel dit artikel op:

Sanne de Jong - Bins

Manager operations assistent
Sanne de Jong - Bins
Ik ben Sanne, sinds 2011 werkzaam voor Gaslicht.com. In Voorthuizen, waar Gaslicht.com gevestigd is, verzorg ik de communicatie en stuur ik het klantenserviceteam aan. Samen met alle medewerkers probeer ik te laten zien hoe gemakkelijk overstappen is. Veel mensen realiseren zich niet dat er zoveel te besparen valt op de energierekening. De enthousiaste reacties en reviews van overstappers, daar doen we het voor!

Reageren