Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

FD: Dong mengt zich in strijd om Oxxio

Leestijd: 1 minuut

Het Deense energiebedrijf Dong is in de race voor de overname van de Nederlandse prijsvechter Oxxio dat door het Britse moederconcern Centrica te koop is gezet. Dong wil via de overname verloren marktaandeel op de Nederlandse consumentenmarkt terugwinnen. Dat schrijft het FD vandaag.

Dong kan volgens de krant concurrentie verwachten van het Belgische Electrabel en het Duitse EON.  Deze bedrijven hebben in Nederland veel centrales staan, maar weinig klanten en willen met de overname van Oxxio die situatie rechttrekken.

Dong 150.000 klanten; Oxxio 800.000
Dong, voor 73% in handen van de Deense staat, is sinds 2005 actief in Nederland. In dat jaar nam het Deense bedrijf de Brabantse gas- en stroomleverancier Intergas over. Vandaag de dag heeft Dong circa 150.000 klanten in Nederland, tegen Oxxio circa 800.000.

Oxxio werd in 2005 overgenomen door Centrica voor euro 137 miljoen. De Britten zetten Oxxio afgelopen zomer te koop, omdat ze zich willen concentreren op de Britse thuismarkt en de VS.

Klik hier voor een actueel overzicht Oxxio energieproducten 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 1 november 2019

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.