Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Forse prijsverlaging bij Nuon

2 reacties Leestijd: 2 minuten

Energieleverancier Nuon heeft de nieuwe tarieven per 1 juli bekend gemaakt. Het variabele gastarief gaat met maar liefst 16 cent per m3 omlaag, het variabele stroomtarief met ongeveer een halve eurocent per kWh. Volgens de energieleverancier is het voordeel voor een gemiddeld huishouden 330 euro op jaarbasis. Een gemiddeld huishouden betaalt per 1 juli ongeveer 1044 euro voor de levering van energie. Wie nu overstapt naar een vaste prijs contract is nog goedkoper uit!

De gasprijs bij Nuon daalt met 36%. Voor stroom is dit ruim 4,5%. De verlaging was in maart al aangekondigd. De prijsdaling geldt alleen voor producten met een variabel tarief. De tarieven van stadswarmte volgen de prijsontwikkeling van gas, zo laat Nuon weten. Voor klanten met een gascontract of een gas- en stroomcontract met  een variabel tarief wordt het termijnbedrag (voorschot) automatisch verlaagd. 

Vaste prijzen nu erg aantrekkelijk
Wie de prijs voor energie heeft vastgezet  voor een afgesproken periode, profiteert niet van de prijsdalingen. Toch hoeven de duizenden huishoudens die dit voorjaar zijn overgestapt op bijvoorbeeld een Nuon vaste prijs contract (1 jaar) geen spijt te hebben van hun overstap. Zij maken namelijk nú al gebruik van de verlaging. Zo betaalt een gemiddeld huishouden nu ongeveer 900 euro voor de levering van stroom en gas, mede dankzij de toenmalige actiekorting van ruim 100 euro. 

Top 5 vaste prijs contracten
Op dit moment zijn de vaste prijzen bij meer energieleveranciers  lager dan de (verlaagde) variabele prijzen. Zie daarvoor de Top 5 goedkoopste energiepakketten op Gaslicht.com. Bij Nuon liggen alle vaste prijzen voor stroom per juli onder die van de variabele. Bij gas is het net omgekeerd, daar zijn de vaste instapprijzen inmiddels iets hoger.

Toch is het verstandig om de prijs voor stroom én gas nu vast te zetten. Als de toekomstige prijzen voor stroom en gas stijgen en niet structureel verder dalen, is het lonend om in te stappen op de huidige vaste prijzen. Vanwege de gestegen olieprijzen is het niet aannemelijk dat de gasprijzen fors zullen dalen op 1 januari 2010. Vergeleken met eind 2008 is de olieprijs inmiddels alweer ruim verdubbeld (van $32 naar $68 per vat).

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 10 februari 2023

Reacties (2)

Geplaatst door: han ()

1 jaar vast. Of tot einde 2012. Energiebedrijven kunnen niet verder voruit kijken als juli 2012 mbt de prijzen. Ze gaan zeker veel stijgen door de situatie(s)in de wereld. Voor u is het helder want u weet wat u betaald en waar u aan toe bent.

Geplaatst door: leeuws carlo ()

BEN EINDE 3jaar vast contract,wat is het beste wat ik kan doen,variabel of terug vast contract?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.