De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Fusie Essent en Nuon van de baan

Leestijd: 1 minuut

De geplande fusie tussen Nuon en Essent gaat niet door. Dat hebben de bedrijven vrijdagavond bekend gemaakt. De energiebedrijven gaan nu afzonderlijk op zoek naar andere binnen- of buitenlandse fusiepartners.

De fusie is afgeketst op het belang dat Nuon in de nieuwe onderneming EssentNuon zou krijgen. Op 1 februari was afgesproken dat het aandeel van Nuon in het nieuwe bedrijf 45 procent zou bedragen, maar vier weken geleden liet de provincie Gelderland, de grootste aandeelhouder van Nuon weten, tenminste vijftig procent te willen.

Essent en Nuon kondigden op 1 februari aan te willen fuseren. De bedrijven wilden daarmee overname door een buitenlands energiebedrijf voorkomen. Essent en Nuon zouden na de fusie gelijkwaardige Europese partners zoeken om zo tot de top tien van Europese energiebedrijven te gaan behoren.

De NMa liet al weten voorwaarden te verbinden aan de fusie. Essent en Nuon zouden twee of drie centrales en een miljoen klanten moeten afstoten, omdat ze anders een te grote machtspositie zouden krijgen.

Zie ook: Consumentenbond kritisch over fusie Nuon en Essent

Online aanmelden Nuon BudgetEnergie


 
 


 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie