Genomineerd voor 2020!
Stem op Gaslicht.com
En win een SONOS Play:5
Door deel te nemen maakt u kans op een SONOS Play:5, een Bol.com cadeaubon of een hotelovernachting. Deze prijzen worden uitgereikt door de organisatie van de Website van het Jaar.
De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gas- en electriciteitsaansluitingen oude huizen vaak niet in orde


In veel oudere huizen  is er nogal eens wat mis met de gas- en elektriciteitsaansluitingen. Dit is de voorlopige conclusie van een onderzoek van Nutsbedrijf Regio Eindhoven naar de gesteldheid van deze aansluitingen in oudere huizen.

Het onderzoek is gedaan bij 700 huizen in Eindhoven, gebouwd voor 1970. Er is geen reden om aan te nemen dat de aangetroffen situatie in de rest van Nederland anders zal zijn dan in Eindhoven.

In 40 % van de gevallen bleek de cv-ketel niet of slechts zeer sporadisch te worden onderhouden. Iets wat kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Eén op de vijf gasleidingen bleek lek te zijn. In 25% van de huizen was de ventilatie niet voldoende en in 35% van de gevallen werden er mankementen aan de elektrische installatie vastgesteld.

In het verleden waren energiebedrijven verplicht een geregelde controle van de installaties uit te voeren. Die plicht is komen te vervallen.

Binnen enkele weken verwacht Nutsbedrijf Regio Eindhoven het onderzoek af te ronden. Gaslicht.com houdt u op de hoogte over het verdere verloop van dit onderzoek.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie