De onafhankelijke energievergelijker
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Nu 3 maanden gratis Canal Digitaal Energie vergelijken

Aansluitingen in oude huizen vaak niet in orde


In veel oudere huizen is er nogal eens wat mis met de gas- en elektriciteitsaansluitingen. Dit is de voorlopige conclusie van een onderzoek van Nutsbedrijf Regio Eindhoven naar de gesteldheid van deze aansluitingen in oudere huizen.

Het onderzoek is gedaan bij 700 huizen in Eindhoven, gebouwd voor 1970. Er is geen reden om aan te nemen dat de aangetroffen situatie in de rest van Nederland anders zal zijn dan in Eindhoven.

In 40% van de gevallen bleek de cv-ketel niet of slechts zeer sporadisch te worden onderhouden. Iets wat kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Eén op de vijf gasleidingen bleek lek te zijn. In 25% van de huizen was de ventilatie niet voldoende en in 35% van de gevallen werden er mankementen aan de elektrische installatie vastgesteld.

In het verleden waren energiebedrijven verplicht een geregelde controle van de installaties uit te voeren. Die plicht is komen te vervallen.

Binnen enkele weken verwacht Nutsbedrijf Regio Eindhoven het onderzoek af te ronden. Gaslicht.com houdt u op de hoogte over het verdere verloop van dit onderzoek.

Deel dit artikel op:
Gepubliceerd: dinsdag 27 januari 2004
Geactualiseerd: donderdag 29 april 2021

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk en bespaar op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.

Navigatie