Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Gaslicht beoordelingen van overstappers

2 reacties Leestijd: 2 minuten

Vanaf half oktober kunnen mensen die via Gaslicht.com overstappen naar een andere energieleverancier ook een beoordeling/waardering achterlaten over de ervaring mét en de service van Gaslicht.com. Deze beoordelingen worden door een onafhankelijke organisatie verzameld en getoond. Benieuwd naar het resultaat?

Wie is eKomi?

De onafhankelijke organisatie eKomi biedt een transparante service voor het verzamelen en het beheren van beoordelingen van klanten. Wij zijn met eKomi in zee gegaan, waardoor overstappers via Gaslicht.com op deze manier de mogelijkheid krijgen een beoordeling achter te laten. Deze beoordeling heeft betrekking op de overstapservice van Gaslicht.com.

Uw mening telt

Gaslicht.com vindt dat de consumentenmening telt. Al lange tijd kunnen mensen hun ervaringen met de energieleverancier via Gaslicht.com delen. Wij vinden het ook belangrijk dat de waardering over Gaslicht.com zichtbaar is voor potentiële overstappers. De reeds ontvangen beoordelingen van overstappers over Gaslicht.com kunt u terugvinden op de beveiligde website van eKomi.

Zilveren keurmerk

Op dit moment zijn er al 567 authentieke beoordelingen geplaatst. Gemiddeld krijgt Gaslicht.com van deze overstappers een 9,2 voor de overstapservice. Dat betekent een zilveren onderscheiding. Wij zijn hier uiteraard bijzonder trots op en streven in 2014 naar goud!

Over de auteur

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Reacties (2)

Geplaatst door: R. Van Franssen ()

Mijn ervaring: Super, stap ieder jaar over tussen gaslicht en budget:energie en dat heeft me steeds meer dan €uro 300,- opgeleverd. Voor dit jaar zie ik lagere prijzen staan, maar ik heb nog ff de tijd. GASLICHT.COM bedankt, zeker ook namens de vrienden / familie die ik heb, en die nu ook hun energiezekerheid via jullie rekenen( jammer dat ik daar geen provisie over krijg :-) )

Geplaatst door: R.Sannes ()

Ik ben overgestapt op 1 September 2013 naar ENERGIE DIRECT en het viel mij al direct op dat er bijzonder moeilijk te communiceren is met dit bedrijf. Vooral per e-mail rotzooien ze maar wat aan. Ik heb diverse e-mail verstuurd met vragen over bepaalde dingen maar er werd totaal niet gereageerd. Zelfs niet dat het bericht ontvangen was. Ik heb ook gevraagd om een verlaging van mijn termijnbedrag omdat het verkeerd berekend was maar geen enkele reactie. Op mijn account kon ik later pas constateren dat er iets veranderd was maar dit werd per e-mail niet gemeld. Al was het maar iets kort en bondig maar helaas. Zelfs een klacht over deze gang van zaken leverde mij geen reactie op. Dit bedrijf toont geen enkel respect voor de klant en laat dit soort dingen maar op zijn beloop. Het enige dat ik er aan heb overgehouden is een redelijke deal voor 1 jaar vast via GASLICHT.COM. Laten we hopen dat de afwerking aan het eind van deze periode beter gaat qua communicatie.

Opmerking van de redactie op 12-12-2013
Wij vinden het vervelend te vernemen dat u geen fijne ervaring heeft met Energiedirect. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze ook doorsturen naar info@gaslicht.com. Dan nemen wij contact voor u op met Energiedirect.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.